Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drži se, Ivane!

Šok u Milanu: Strinić zbog problema sa srcem mora prekinuti karijeru!

Talijanski velikan objavio je na svojoj službenoj stranici vijest o zdravstvenim problemima hrvatskog reprezentativca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Strinić do daljnjeg mora prekinuti nogometnu karijeru zbog srčanih problema!

Objavio je to na svojoj službenoj stranici njegov klub Milan s kojim je hrvatski reprezentativac ovog ljeta potpisao trogodišnji ugovor.

Striniću, koji je završio s odmorom poslije Svjetskog prvenstva i stigao u svoj novi klub, tijekom rutinskog pregleda je dijagnosticirana početna hipertrofija srčanog mišića. To znači da mu je povećan obujam srčanog mišića i on do daljnjeg neće trenirati s prvom momčadi Rossonera.

Završio odmor, došao na redovni pregled i...

"Utvrdili smo to tijekom šestomjesečnih redovnih pregleda za profesionalne sportaše u Italiji. Ovakva dijagnoza zahtijeva daljnje pretrage nakon razdoblja odmora i iz tog razoga igrač mora privremeno obustaviti sportsku aktivnost sve dok testovi ne budu završeni", priopćio je Milan.

Ostaje za vidjeti dokad će pretrage trajati i kakav će biti ishod odnosno hoće li se Strinić moći vratiti nogometu ili će morati i definitivno završiti karijeru.

Dr. Bahtijarević: "Ivan će imati skrb vrhunskih specijalista"

"Radi se o dijagnozi i slučaju kakvih smo već u nogometu imali. Mirovanje od sportskih aktivnosti je odgovarajuća mjera predostrožnosti te će nakon nekoliko tjedana mirovanja biti ponovljen pregled na kojem očekujemo vidjeti pozitivnu reakciju srčanog mišića. Naravno da ćemo situaciju dalje pažljivo pratiti i da će Ivan pritom imati skrb vrhunskih specijalista za ovakva pitanja jer nam je njegovo zdravlje na prvom mjestu", izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Ugovor kojeg je Strinić nedavno potpisao s Milanom, došavši iz Sampdorije bez odštete, vrijedi do 30. lipnja 2021. godine. Tada će imati 34 godine i još uvijek neće biti prestar za igranje nogometa. Jasno, ukoliko detaljne pretrage kojima će se uskoro podvrgnuti pokažu da je sve u redu i liječnici mu daju dozvolu za nastavak karijere...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider