Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kratko i jasno

Potjerani srpski izbornik otvorio dušu: "Neće mi čaršija slagati momčad"

Nesvakidašnja situacija dogodila se kod naših istočnih susjeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometnoj reprezentaciji Srbije nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji bit će prvo veliko natjecanje na kojem će nastupiti nakon osam godina.

SP u Južnoafričkoj Republici 2010. godine bilo im je posljednje gdje su se pojavili. Poslije toga su imali neuspješne kvalifikacijske kampanje za Euro 2012., SP 2014. i Euro 2016., da bi se uspjeli kvalificirati za Svjetsko prvenstvo koje počinje za nešto više od sedam mjeseci.

Plasman na svjetsku smotru potpisao je Slavoljub Muslin, ali neće ih tamo i voditi - umjesto novog ugovora dobio je otkaz.

Stiže Piksi?

Srpski nogometni savez objavio je kako je raskinuo suradnju s Muslinom, a izborničku dužnost će privremeno obavljati njegov pomoćnik Mladen Krstajić. Mediji u Srbiji nagađaju kako Krstajić ipak neće biti i trajno rješenje već bi kao novi izbornik mogao biti imenovan legendarni Dragan Stojković, jedan od najboljih srpskih nogometaša ikad, koji je trenutno trener kineskog prvoligaša Guangzhoua R&F.

Što se Muslina tiče, on je prošlost srpske reprezentacije, najviše zbog činjenice što nije pozivao Sergeja Milinkovića-Savića, izvrsnog veznjaka Lazija koji ove sezone u kontinuitetu odlične igre.

"Ne postoji ni teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvijet sastavljaju momčad. Nikad u karijeri to nisam dozvolio i nikada se to neće desiti", izjavio je Muslin za beogradske Večernje novosti nakon što je doznao da je smijenjen.

Ne znamo što se točno krije iza njegove smjene, ali ono što sigurno nije logično je da u reprezentaciji nema mjesta za jednog od najboljih mladih europskih nogometaša. Milinković-Savić na meti je brojnih velikana, a najkonkretniji je zasad Juventus koji je spreman platiti 80 milijuna eura odštete Laziju.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider