Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kaos na tribinama

Bilić o sukobima u West Hamu: "Nisam psihijatar ni političar, ne znam zašto se navijači tuku"

„Volio bih da se to riješi jer igramo nogomet zbog navijača. Veličina kluba se mjeri brojem navijača", rekao je Slaven Bilić o međusobnim sukobima navijača West Hama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je ove sezone zamijenio kultni Boleyn Ground Londonskim stadionom, koji je svojevremeno poslužio kao olimpijski. Zamjena klasičnog engleskog stadiona modernim zdanjem nije dobro sjela nogometnim romantičarima, a čini se ni momčadi Čekićara.

Nakon uspješne prošle sezone, West Ham je ovu otvorio sa samo tri boda u četiri utakmice i nalazi se na 17. mjestu. Pored toga, novi stadion je postao poprište međusobnih sukoba navijača West Hama. Prilikom useljenja nije definirano koja su mjesta predviđena za navijače koji žele promatrati utakmicu sjedeći, a koja za one koji žele stajati.

 

"Veličina kluba se mjeri brojem navijača"

Novi stadion je tako postao poprište sukoba, a Slaven Bilić je na konferenciji za medije upitan za komentar.

„Volio bih da se to riješi jer igramo nogomet zbog navijača. Veličina kluba se mjeri brojem navijača. Oni su najvažniji i želimo da su sretni zbog naše igre te da se osjećaju ugodno i sigurno na svom stadionu“, izjavio je Bilić.

„Zašto se tuku? Nisam psihijatar ni političar, ja sam nogometni trener. Ne znam zašto se tuku, ako se uopće tuku jer to nisam ni vidio,“ dodao je Bilić.

Bilić ne traži isprike za loše rezultate

Situacija je izmakla kontroli u subotu na utakmici protiv Watforda, nakon koje je 10 navijača dobilo izgon s tribine, a klub je sazvao hitni sastanak kako bi se problem riješio. West Ham je na utakmici prosuo vodstvo od 2:0 i na kraju izgubio 4:2. Međutim, Bilić odbija koristiti situaciju s navijačima kao ispriku.

„Ne volim isprike. Nisam primijetio nerede, rekli su mi tek nakon utakmice. To nije utjecalo na moju koncentraciju, a vjerujem da ni igrači nisu primijetili,“ rekao je Bilić, koji ima tešku situaciju u momčadi poharanoj ozljedama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider