Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spiskali milijune

Sjećate se njega? Udebljao se i vratio u Real pa poslao poruku novinarima

Doveden je kao odličan igrač koji će se u Kraljevskom klubu nadopunjavati s Marcelom, ali nije ostavio dublji trag na Santiago Bernabeuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Reala pobijedili su Getafe na startu nove sezone Primere i ovih dana pripremaju se za prvo prvenstveno gostovanje sezone, u Kataloniji kod Girone.

I dok Luka Modrić, Gareth Bale i društvo pod paskom trenera Julena Lopeteguija vježbaju u klupskom kampu Valdebebas, jedan pomalo zaboravljeni igrač trenira samostalno.

Riječ je o Fabiju Coentrau, za kojeg su mnogi zaboravili da je i dalje igrač Kraljevskog kluba.

Coentraa je 2011. kao 23-godišnjaka Real doveo iz Benfice za odštetu od 30 milijuna eura, s ciljem da zaoštri konkurenciju na poziciji lijevog beka. Realova je vječna težnja da na svakoj poziciji ima po dvojicu vrhunskih nogometaša, pa su tada Marcelu, koji je već bio na Santiago Bernabeuu, pridružili portugalskog reprezentativca.

No u četiri godine koje su uslijedile Brazilac je bio prvi izbor svih trenera, Coentrao je minutažu dobivao na kapaljku, pa je u međuvremenu otišao na dvije posudbe. Sezonu 2015./2016. proveo je u Monacu, a ovu prošlu (2017./2018.) u lisabonskom Sportingu, iz kojeg se nedavno vratio u Madrid.

Real na njega spiskao 55 milijuna eura

Ugovor mu traje do 30. lipnja 2019., a Real ga nije prijavio za popis igrača na koje računaju u Primeri, nakon što ga nisu htjeli niti voditi na pripreme u Sjedinjene Američke Države.

Coentrao, koji se malo udebljao i sigurno nije u top-formi, očito ne mari previše za tim, on uredno izvršava svoje obveze, a na račun mu sjeda plaća koja nije mala. Novinari AS-a, koji uz Marcu najdetaljnije prate Real Madrid, izračunali su da je Kraljevski klub na Coentraa ukupno potrošio 55 milijuna eura (30 na odštetu i 25 na plaće).

 

Training session Real Madrid Press

A post shared by Fábio Coentrão (@fabio_coentrao) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider