Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izlazna strategija

Šizma u Parizu: Jasan znak da Neymar napušta PSG!?

Neymar je izazvao velike turbulencije u pariškom klubu, podijele i sukobi vide se s Mjeseca...

Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Zbogom, Pariz'', stoji na naslovnici jednog od najuglednijih sportskih medija na svijetu, francuskog  L'Equipea koja je uz apel ilustrirana fotografijom Neymara. Aluzija je više nego jasna. Brazilac je izazvao velike turbulencije u pariškom klubu, podijele i sukobi vide se s Mjeseca koliko god se PR kluba upreže pomesti prašinu pod tepih.

Parižani ne mogu sakriti nezadovoljstvo Neymarovom odlukom da će propustiti uzvratnu utakmicu s Realom u osmini finala Lige prvaka i ode na operaciju koja je zakazana za subotu u Brazilu.

Francuski mediji pišu da je došlo do ozbiljnog sukoba Neymarova klana s čelnicima, stručnim stožerom kluba, pa i suigračima. Mnogi su mišljenja da je iznevjerio klub koji je u njega uložio ogromna sredstva i dočekao ga raširenih ruku. Nakon što se Neymar ozlijedio, s Parka prinčeva stizale su kontradiktorne informacije o tome hoće li biti spreman za dvoboj s Realom.

Trener Unai Emery širio je optimizam, a Neymarov otac praktički ga je odmah poklopio. Kada je doznao da će Neymar ipak otići na operaciju, Emery nije mogao skriti razočaranje. Otvoreno je rekao da su neki igrači s takvom ozljedom igrali pa kasnije otišli na operaciju.

Iz te izjave puno toga se može iščitati. Predsjednik Al-Khelaifi pokušao je ugasiti požar porukom da je Neymar otišao u Brazil s dopuštenjem kluba te da je s njim dogovorena operacija kako bi se što prije zaliječio i vratio na travnjak. Međutim, francuski mediji nisu baš uvjereni da je taj razgovor prošao tako glatko te da je lako moguće da su definitivno popucale spone između Neymarova klana i čelnika kluba. Prilično je jasno da se iza kulisa događa puno toga.

Kad se uzme u obzir da su tjednima prije kolale spekulacije kako Neymar koketira s Realom, ne čudi što su u Francuskoj mnogi uvjereni da je posljednja priča jasan znak da Neymarovi provode klasičnu izlaznu strategiju. Nije im prvi put. Kako stvari stoje, moguće je da Neymar već naljeto napusti PSG. Je li Real doista sljedeća Brazilčeva destinacija?


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider