Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka u zadnjem kolu

Show u Bundesligi: Wolfsburg i HSV blizu ispadanja: Jedan sigurno "leti", a drugi...

Ove subote odigrano je 33., pretposljednjeg kolo Bundeslige nakon toga su neke stvari jasnije kad je u pitanju borba za ostanak.

Wolfsburgov Felix Uduokhai (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U 33. kolu Bundeslige Eintracht Frankfurt je s 3:0 deklasirao HSV, RB Leipzig je sa 4:1 svladao Wolfsburg dok je Bayern preokretom u Kolnu i trijumfom s 3:1 potvrdio nadmoć u Njemačkoj.

Najzanimljiviji su to rezultati dvoboja 33. kola koje je u cijelosti odigrano ove subote. Poslije novih neugodnih poraza Wolfsburg i HSV su jako blizu ispadanja - jedan od ta dva kluba ispast će sigurno kao 17. na ljestvici, dok će onaj koji završi na 16. mjestu pokušati sačuvati bundesligaški status u razigravanju s trećeplasiranim drugoligašem. To će vrlo vjerojatno biti Wolfsburg kojemu će u posljednjem kolu biti dovoljan i jedan bod na domaćem terenu protiv već otpisanog Kolna. Čak i da HSV pobijedi Borussiju Monchengladbach (i u slučaju da Wolfsburg remizira), imali bi isti broj bodova, ali je gol-razlika kudikamo na strani Wolfsburga pa bi HSV po prvi put u povijesti ispao iz najvišeg ranga.

Što se tijeka zbivanja tiče, Eintracht je poveo golovima Mariusa Wolfa (31), Omara Mascarella (77) i Alexandera Meiera (90). Za Niku Kovača je to bio posljednji nastup na klupi Eintrachta pred domaćom publikom prije nego što preseli u Bayern. U posljednja dva susreta ove sezone Eintracht gostuje. Prvo će u zadnjem kolu igrati u Gelsenkirchenu protiv Schalkea, a sezonu zatvara u Berlinu u finalu Kupa protiv Bayerna.

Wolfsburgu su na gostovanju u Leipzigu presudili Ademola Lookman (24, 52), Timo Werner (33) i Jean Augustin (63), dok je strijelac za goste bio Daniel Didavi (47). Josip Brekalo je odigrao cijeli susret za goste.

Kolo prije kraja na vrhu je sve jasno. Bayern je odavno prvak, a drugo mjesto je osvojio Schalke. Za preostala dva mjesta koja vode u Ligu prvaka bore se Borussia Dortmund (55), Hoffenheim (52) i Bayer Leverkusen (52).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider