Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Prašina se diže

Senzacija: Barca dovodi bivšu veliku zvijezdu Reala, Halilović se vraća

Barcelona se mora dodatno pojačati u zimskom prijelaznom roku i traži odgovarajuća rješenja na tržištu nogu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niz ozljeda koje su poharale momčad Barcelone ove sezone zaključno s Ivanom Rakitićem i Rafinhom, a prije toga Lionelom Messijem i Andresom Iniestom, koji su u međuvremenu oporavio, pojačale su spekulacije oko mogućih kupovina Katalonca u zimskom prijelaznom roku.

Žele na vrh Europe: Slažu mega ekipu i ulažu stotine milijuna u zvijezde Reala

Halilović oduševljava, Španjolci se čude: Kako to da nije u reprezentaciji?

Arda Turan i Aleix Vidal su već kupljeni, ali moraju čekati zimu da istekne Uefina suspenzija o registraciji novih igrača kako bi dobili pravo igrati. Katalonski mediji spekuliraju kako je moguće da Luis Enrique vrati na zimu i Alena Halilovića s posudbe u Sportingu Gijonu. Halilović je oduševio španjolsku sportsku javnost igrama u Sportingu, gdje je već drugi mjesec zaredom izabran za najboljeg igrača kluba, pa nije nemoguće da se već u zimu vrati na velika vrata u Barcelonu, iako je realnije očekivati da odradi cijelu sezonu u Gijonu.

To će prije svega ovisiti o tome hoće li Barcelona na tržištu uspjeti pronaći igrače koji bi bili za nju pojačanja. Talijanski portal Calciomercato donosi senzacionalnu priču o mogućem prelasku Brazilca Kake iz Orlando Cityja u Barcelonu. Bivši igrač Milana i Real Madrida pretprošlog se ljeta odlučio nastaviti karijeru u SAD-u. Kaka ima 33 godine, ali još uvijek ima motiva. Navodno se želi vratiti u Europu kako bi ponovno izborio dres brazilske reprezentacije. Za Barcelonu je dobro što ne bi imao visoka potraživanja, navodno bi se zadovoljio s prosječnom plaću.

Prema talijanskom specijaliziranom portalu cijelu operaciju vodi Areido Braida, član tehnički komisije Barcelone i bivši glavni čovjek Milana zadužen za transfere. Braida je svojevremeno doveo Kaku iz Sao Paula u Milan i ostao je s njim u jako dobrim odnosima, tako da ova priča nije bez osnove.

Podsjećamo da je Kaka u ljeto 2009. prešao iz Milana u Real za 65 milijuna eura, što je 11. najveći transfer svih vremena. Iako je na Santiago Bernabeuu dočekan kao velika zvijezda, ipak u Realu nije igrao ni izbliza kao u Milanu, gdje je izabran za najboljeg igrača svijeta 2007. Kako je polako gubio mjesto u prvoj momčadi Reala, Kaka se u ljeto 2013. konačno odlučio na povratak u Milan, a potom sezonu kasnije prešao je u Orlando.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider