Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potres u Madridu

Žele na vrh Europe: Slažu mega ekipu i ulažu stotine milijuna u zvijezde Reala

Za Cristiana Ronalda nude Realu rekordnu odštetu, a Portugalcu najveću plaću na svijetu, veću nego što ima Lionel Messi u Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To više nikako ne može biti slučajno. Nakon što je podigao veliku prašinu izjavama za Kicker i ponašanjem nakon utakmice Reala s PSG-om, Cristiano Ronaldo je u najnovijem intervjuu za FHM izjavio kako ne odbacuje mogućnost da karijeru nastavi u nekoj drugi ligi. Praktički u isto vrijeme Le Parisien je objavio što je navodno Portugalac šapnuo u uho treneru PSG-a Laurentu Blancu nakon utakmice na Santiago Bernabeuu.

Senzacija: Barca dovodi bivšu veliku zvijezdu Reala, Halilović se vraća

PSG našao dugoročnu zamjenu za Ibru: Početna cijena 63 milijuna eura!

Novi dokaz da Ronaldo napušta Real: Vagoni eura čekaju mig

„Čestitam, momčad ti je igrala jako dobro. Volio bih raditi s tobom“, navodno je kazao Ronaldo prekrivši usta rukom da se ne može vidjeti što govori francuskom treneru.

Nakon utakmice u „mixed zoni“ prišao mu je predsjednik Reala i s ozbiljnim izrazom lica upitao ga zašto daje izjave o mogućem odlasku. Ronaldo je hladno popričao s Perezom, a onda se toplo pozdravio s predsjednikom PSG-a Nasserom Al Khelaifijem. Tri dana kasnije Ronaldo ponovno baca ulje na vatru u spomenutom razgovoru za FHM.

Iako u Realu pokušavaju sakriti što se zbiva pa Rafael Benitez priča kako je Ronaldo sretan u Madridu, predsjednik Reala očito misli da sve skupa nimalo nije slučajno, jer inače ga ne bi pred kamerama pitao što to priča. Navodno je Perezu prekipjelo dosta mu je Ronaldovih igrica i koketiranja s drugim klubovima, najviše s PSG-om.

Ronaldo u PSG za 120 milijuna eura odštete Realu i 25 milijuna eura godišnje plaće

Da se nešto ozbiljno kuha govori i informacija kako su se za vrijeme boravka Parižana u Madridu sastali Ronaldov zastupnik Jorge Mendes i predsjednik PSG-a. Tema razgovara nameće se sama po sebi. Mendes i Al Khelaifi očito pripremaju teren za Ronaldov transfer na kraju sezone. Parižani su navodno voljni iskrcati za Portugalca 120 milijuna eura odštete, dok bi Ronaldo imao godišnju neto plaću od 25 milijuna eura u sljedeći tri godine po dolasku na Park prinčeva.

Ronaldo bi time postao najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, prestigao bi Lionela Messija koji navodno ima 22 milijuna eura godišnju plaću, dok Ronaldo u ovom trenutku ima 17 milijuna eura u Realu.

Ronaldo želi uz sebe Benzemu

Nije se razgovaralo smo o financijskoj strani transfera. Ronaldu je bitno da dođe u klub koji ima najviše sportske i rezultatske ambicije. Al Khelaifi je uvjerio Mendesa kako će nastaviti pojačavati momčad, koja je već sada vrlo jaka i jedan je od kandidata za naslov prvaka Europe, doduše u nešto širem krugu kandidata. Ronaldo želi nastaviti s osvajanjem individualnih trofeja, a to može samo u najjačim klubovima. Portugalac se u posljednjim dvjema utakmicama s PSG-om uvjerio da francuski prvak ima ozbiljnu momčad i da bi njegov dolazak bio šlag na tortu.

PSG ne namjerava tu stati, želi se još pojačati, pa su arapski vlasnici pripremili dodatnih 200 milijuna eura na pojačanja kako bi stvorili mega momčad koja će biti kadra napasti titulu prvaka Europe.

Osim što su živo zainteresirani za Ronalda, Parižani žele dovesti iz Reala i Karima Benzemu. To je navodno i Ronaldov osobni zahtjev koji se poklapa sa željama čelnika PSG-a. Iako je sklon skandalima i devijantnom ponašanju, Benzema je ipak Francuz i kao takav je uvijek zanimljiv najbogatijem francuskom klubu. Ove vijesti izazvale su nemir u Madridu. Pitanje je što će Perez napraviti? Neki su skloni scenariju da neće silom zadržavati Ronalda i Benzemu te da će prihvatiti silne milijune PSG-a i investirati u ih nova pojačanja, prije svih u Hazarda

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider