Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak zadatak imaju

Rekorder HNL-a i Dalićev sin u misiji spašavanja Varaždina: "Uvjeren sam da ćemo ostati u ligi"

Posljednji klub HNL-a, Varaždin, u borbu za ostanak u ligi kreće s novim trenerom i novim pojačanjima. Na klupu je sjeo rekorder HNL-a, u momčad je stigao veliki talent Hajduka, a direktorski posao obavlja sin izbornika Zlatka Dalića.

Nakon što je Samir Toplak napustio Inter Zaprešić kao najdugovječniji trener u povijesti HNL-a, odmah je preuzeo Varaždin, klub iz svog rodnog grada. Igrom sudbine, debitirat će baš u - Zaprešiću!

"Znam u detalje sve. Ali opet, igrači su ti koji reagiraju na terenu. Prije sve ga u ovom trenutku ja moram u ovu ekipu vratiti momčadski duh. Jednostavno su psihološki na dnu. I ja sam uvjeren da ja to mogu", smatra Toplak.

Jednako razmišlja i Dejan Glavica, prvi strijelac Varaždina, sa četiri pogotka.

"On je veliki optimist i psiholog, kako bi se reklo. Treba nas prvo sad dići psihički. Već sad se vidi u ova dva treninga da nas je digao psihički. Tako da vjerujem da ćemo sigurno ostati u ligi", optimistično će Glavica.

"Došla su nam dva potentna igrača iz Hajduka i Rijeke"

Za to će im pomoći i nova pojačanja. Jedno od glavnih je mladi Tonio Teklić koji je stigao na posudbu iz Hajduka.

"Ovo će biti dobro iskustvo za mene i sretan sam što sam došao tu u Varaždin i da mogu pokazati sve najbolje i jednoga dana, nadam se, vratiti u Hajduk jači i bolji."

Problem za Toplaka je što nije on odradio pripreme, a za spas od ispadanja ima samo tri mjeseca.

"Jednostavno moram reagirati u sekundi, moramo ispravljati greške. Ali sigurno da smo jači. Mali Teklić je došao iz Hajduka, Pero Mamić iz Rijeke, to su dva potentna igrača, igrači koji rade razliku, i koji će nam sigurno pomoći", uvjeren je novi trener varaždinskog prvoligaša.

I dok u igračkom i trenerskom kadru ima dosta promjena, u kancelarijama su isti ljudi. Među njima i direktor Toni Dalić, sin izbornika Zlatka Dalića. On je danas na svom poslu u Zagrebu. Inače, Dalić je prije pet godina stigao u klub, koji je tada bio na marginama.

Klub je stabilan i peti je u državi po broju gledatelja

"Na kraju smo mi došli s 50 ljudi na tribinama (ako pogledaš, nije došla ni šira rodbina igrača koji su tada igrali) na 1.500-2.000 ljudi, što je bio na kraju krajeva peti klub u državi po broju gledatelja", s ponosom prepričava direktor Dalić i prisjeća se kako je na početku glavni zadatak bio spašavanje kluba od gašenja:

"Otac, Branko Ivanković, Marijan Mrmić, Davor Vugrinec to nisu htjeli dopustiti za klub koji je pogotovo mom ocu, i svima ostalima, dao toliko toga što sad imaju, jer otac i sam napominje da nije bilo toga kluba, da nije bilo Varaždina, ne bi bilo ni njega."

Klub je danas stabilan i vodi novu borbu. Ovu, za ostanak u prvoj ligi vodit će uz Samira Toplaka i igračka pojačanja, kojih bi trebalo biti još.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider