Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijest se ponavlja

Ronaldo zbrisao s 'mjesta nesreće': Real opet srušio potjerani sin!

Dok su kapetani Reala pozdravljali tužne navijače, a Alvaro Morata slavio sa suigračima, Ronaldo je već sjedio u svojoj „pili“ i napuštao Bernabeu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moratazo! Tako je Marca u jednoj riječi nazvala sinoćnji krah Real Madrida na Santiago Bernabeuu. Real je ispao zahvaljujući pogotku svojeg ne odmetnutog već "potjeranog sina" Alavara Morate. Aluzija je jasna kada igračevo ime povežete s čuvenom kovanicom Maracanazo. Morata je podsjetio na Fernanda Morientesa, koji je svojim golovima u dresu Monaca u četvrtfinalu Lige pvaka 2004. šokirao klub u kojem je ostvario najveće uspjehe.

VIDEO: Trenutak kad je sve završilo, ali ne samo na ovoj utakmici

VIDEO: Pogledajte slavlje u svlačionici Juventusa!

Ancelottijeva zadnja utakmica: Može li Zidane biti Realov Guardiola?

Cristiano Ronaldo kamenog je lica i bez riječi zbrisao s "mjesta nesreće". Dok su kapetani Reala pozdravljali tužne navijače, Ronaldo je već sjedio u svojoj „pili“ i napuštao Bernabeu. I taj podatak nešto govori o atmosferi i stanju duha u Realovoj svlačionici. Noć je pripala Morati, on je bez sumnje junak utakmice, junak cijelog polufinala.

U polufinalu Lige prvaka dvaput je zabio „svojima“. Jedan u Torinu, jedan u Madridu. Dovoljno za veliki finale s Barcelonom u Berlinu.
Konačno je dočekao trijumf na Santigao Bernabeuu. Bez imalo sustezanja može reći da je srušio Real. Ne znamo je li o tomu sanjao kao klinac, jer ne treba zaboraviti da mu je prvi klub bio Atletico Madrid. Morata nije slavio gol, kaže da nije mogao to napraviti iz respekta prema navijačima Reala i bivšem klubu, no ipak je priznao…

„Bilo je gorko, ali i slatko. Nogomet je kao život, ponekad je teško, čudno“, kazao je Morata koji je zapucao četiri puta na gol Reala u dvije utakmice i dvaput pogodio mrežu, dok su njegovi bivši suigrači pucali 36 puta na gol Juventusa i također zabili dva puta. Statistika koja puno govor. U nogometu je najvažnija efikasnost, šanse se ne broje.

Morata je ljetos morao napustiti Bernabeu. Nije tu bilo mjesto za mladog igrača (22) pored sve sile zvijezda na „kraljevskom dvoru“. Prešao je u Juventus za 18 milijuna eura odštete i već sada se može reći da je napravio pravi potez. Osvojio je „scudetto“, a sada juriša na svoju drugu Ligu prvaka. Ako Juve osvoji, bit će jedan od rijetkih nogometaša koji je osvajao najcjenjenije natjecanje s dva različita kluba, a pravi je kuriozitet što bi to bila dva naslova zaredom. U Realu je, realno, igrao sporednu ulogu, ali u možebitnom Juventusovom putu do raja već sada je utisnuo neizbrisiv pečat.

Morata je ove sezone odigrao 43 utakmice, 19 kao starter, zabio je 13 golova. Značajno bolja statistika nego dok je bio u Realu. Tko zna, možda se već dogodine vrati na Bernabeu. Real ima pravo prvokupa. Cijena je 25 milijuna eura.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider