Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet je to napravio

Evo kako 'obnaženi' Ronaldo 'sabotira' Real: Ugrozio milijarde i razbjesnio Pereza

Cristiano Ronaldo odmara se na Ibizi, gdje je stigao u ponedjeljak sa svojim privatnim mlažnjakom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon osvajanja Lige prvaka, Cristiano Ronaldo odmara se na Ibizi, gdje je stigao u ponedjeljak sa svojim privatnim mlažnjakom u društvu skupine prijatelja.
Ronaldo će imati tek nekoliko dana slobodnog, a onda se priključuje pripremama portugalske reprezentacije za Euro u Francuskoj.

Ne treba ni govoriti da je Portugalac meta mnogobrojnih „papaparazza“ koji koriste svaku priliku da ga „naciljaju“ objektivima dok se odmora na jahti, terasi hotela ili plaži, a poznato je da ni Ronaldu nije mrsko pokazivati svoje isklesano tijelo u svakoj mogućoj prilici. Obje strane imaju koristi, fotografije se odlično na europskom, posebice engleskom tržištu, a Ronaldo nakon svake objave ima nekoliko tisuća pratitelja više na društvenim mrežama, što mu u konačnici donosi i povećanje sponzorskih ugovora i zaradu od marketinga.

Međutim, ima i onih kojima baš i ne odgovara Ronaldovo obnaživanje na nogometnom travnjaku. Španjolski mediji spekuliraju kako čelnicima Reala nije baš najbolje sjelo Ronaldovo ponovno skidanje dresa nakon pobjedničkog gola u finalu Lige prvaka. Time je ponovno razbjesnio najvećeg sponzora Reala Adidas i uzrokovao probleme predsjedniku Florentinu Perezu.

Sličnu je stvar napravio i u finalu 2014. godine kada je kod već riješene utakmice postigao četvrti gol na utakmici iz jedanaesterca i onda ga proslavio kao da je zabio pobjednički eurogol u zadnjoj sekundi utakmice. Tada se spekuliralo da je to napravio zbog marketinških razloga. Možda je to donijelo korist nekim sponzorima ili njegovoj liniji donjeg rublja, no Adidasu svakako nije.

Jasno je i zašto. U trenutku kada ga kamere zumiraju i cijeli svijet gleda u njega, Adidasu nikako ne odgovara da Ronaldo skine dres na kojem je logo njemačke tvrtke, a još kad se zna da je Ronaldov osobni sponzor Nike, priča dobiva višestruke zaplete. Neki su mišljenje da se iza kulisa vodi bitka Adidasa i Nikea, koji je pak najveći sponzor Barcelone, a najveća katalonska zvijezda Lionel Messi nosi Adidasove kopačke.

Real je pred potpisivanjem novog sponzorskog ugovora s Adidasom, koji bi trebao biti najveći na svijetu, no navodno je Ronaldovo opetovano skidanje dresa u ključnom trenutku toliko naljutilo Nijemce da su uložili žestok protest kod čelnih ljudi Reala.

Taj bi važan detalj mogao zakomplicirati pregovore, a možda čak dovesti i do prekida suradnje, spekuliraju neki španjolski mediji. Jer, ako će Ronaldo nastaviti skidati dres u najvažnijim trenucima, pitanje je kako će Nijemci reagirati. Sigurno im se ne ulažu doslovce milijarde eura, a onda im najveća zvijezda kluba u ključnom trenutku pokvari savršenu reklamu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider