Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dalje nema

Real na vrhu, Ronalda brutalno ismijali: Ovim je potezom prešao sve granice

Fotografija koja je nedavno snimljena u Londonu ponukala je Amerikance da se našale na račun Ronalda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američki Fox Sport brutalno se našalio na račun Cristiana Ronalda, najveće zvijezde Real Madrida i prema izračunu Forbesa najbogatijeg nogometaša na svijetu.

Povod za šalu novinara američke televizijske kuće bila je fotografija koja je nedavno snimljena u kišnom Londonu, a na kojoj Ronalda hoda gradom dok mu nepoznata osoba pridržava kišobran.

„Ronaldo je povukao ultimativni bogataški potez: angažirao je osobnog držača kišobrana“, našalili su se Amerikanci usporedivši Portugalca s najpoznatijom muškom lutkom Kenom, partnerom još slavnije Barbike.

„Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša današnjice, no po mnogo čemu sličan je portugalskom Kenu. Ima čak 19 automobila, uključujući Bugattija vrijednog dva milijuna dolara, izlazi sa supermodelima... i sada ima osobnog držača kišobrana, što nas navodi da kažemo: O... čovječe“, zaključili su u klasičnom američkom stilu.

Ronaldo je već duže vrijeme u modnom biznisu, posjeduje vlastitu liniju donjeg rublja i sportske obuće, vlasnik je nekoliko luksuznih stanova na svjetskim top destinacijama, a odnedavno ima i svoj luksuzni hotel. Ronaldo je nevjerojatno popularan diljem svijeta, na društvenim mrežama prati čak 200 milijuna ljudi, po čemu je neprikosnoveni rekorder među nogometašima i općenito sportašima. Ne treba pojašnjavati zašto je primamljiv izlog za sve moguće sponzore. Samo od objava reklamnih postova zarađuje ogromne svote.

Ronaldo najbogatiji nogometaš

„Hodajući jumbo plakat“, kako je Forbes nazvao Ronalda, zaradio je prošle godine ukupno 82 milijuna dolara računajući godišnje plaću i bonuse u Realu (52 milijuna dolara) te prihode od marketinga (30 milijuna dolara), što je za pet milijuna dolara više od njegova najvećeg rivala Lionela Messija, najboljeg igrača Barcelone i aktualnog dobitnika FIFA-ine nagrade za najboljeg igrača svijeta.

Po prihodima na terenu i izvan njega Ronaldo i Messi imaju najveće zarade na svijetu kada su u pitanju momčadski sportovi, dok su Real i Barcelona najvrjedniji nogometni klubovi na svijetu sa procijenjenom vrijednošću od 3.65 i 3.55 milijardi dolara. Jedini vrjedniji sportski klub, uzimajući sve sportove, jest Dallas Cowboys, slavna NFL momčad procijenjena je na 4 milijarde dolara.

Amerikanci su izračunali da je Ronaldo u dosadašnjoj 14-godišnjoj karijeri profesionalnog nogometaša zaradio ukupno 550 milijuna dolara, a Messi u 11-godišnjoj karijeri 450 milijuna dolara.

Jedini nogometaš koji je zaradio više od njih jest David Beckham. Procjenjuje se da je slavni Englez u razdoblju od 21 godine, računajući i vrijeme otkada je otišao u igračku mirovinu, zaradio 650 milijuna dolara.
Jedini koji su u svijetu sporta više zaradili jesu košarkaš Kobe Bryant (680 milijuna dolara), boksač Floyd Mayweather (700 milijuna dolara), vozač formule 1 Michael Schumacher (800 milijuna dolara) i golfer Tiger Woods (1.4 milijarde).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider