Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U strahu su velike oči

Što se događa s Ronaldom? Ovo nikad ne biste očekivali od bahatog Cristiana

Nastup Cristiana Ronalda protiv Celte u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja pod velikim je znakom pitanja...

Cristiano Ronaldo navodno neće nastupiti u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja protiv Celte.

Veliki posao Chelseaja i Reala: Abramovič ponudio Perezu spektakularnu trampu

U Realu tvrde da je Ronaldov nastup dvojben i ništa dalje od toga, no madridski mediji opravdavaju ga problemima s navodnom ozljedom. Marca ipak priznaje kako je Portugalac u delikatnoj situaciji i daleko od svoje najbolje forme.

Katalonski mediji sumnjaju u objašnjenje da je Ronaldo ozlijeđen, jer onaj tko je doista ozlijeđen ne igra cijelu utakmicu, kao što je Ronaldo igrao protiv Malage. Portugalca su u nekoliko navrata isfućkali i Realovi navijači koji su nezadovoljni njegovom igrom, a prije svega Portugalčevim ponašanjem, kojim iritira navijače, ali sve češće i suigrače u Realu.

Ronaldo je nedvojbeno u lošoj formi, očito je da nije na svojoj razini, u golgeterskoj je krizi. Mnogi će reći da već duže vrijeme ne igra u nekoj naročitoj formi te da ga uglavnom pokrivaju suigrači, kako u Realu tako i u portugalskoj reprezentaciji.

Nakon što je osvojio novu Zlatnu loptu, upitan mu je i voljni moment; na travnjaku djeluje nekako usporeno, tromo, na momente čak i nezainteresirano. Neki su uvjereni kako je Ronaldo mentalno potrošen, nakon što je u posljednje vrijeme pretrpio brojne kritike te da zbog toga želi odmor.

Drugi će reći da je stvar u taštini, odnosno da ne želi riskirati u situaciji kada je Real u nezgodnoj situaciji i mora loviti rezultat na gostovanju u Vigu, što nije nimalo lako. Ako bi nastupio i odigrao još jednu lošu utakmicu, a Real uz to izgubio, gotovo da nema sumnje kako bi bio suočen s lavinom kritika.

Ronaldo si ne želi priuštiti još jednu blamažu na otvorenoj sceni koja bi opasno zaljuljala njegov ionako narušeni imidž odlučujućeg igrača Reala i njegovo najveće zvijezde. S obzirom da je daleko od prave forme te da je mentalno iscrpljen, možda rezonira kako mu je bolje propustiti teško gostovanje na kojem Real mora loviti rezultat i nije baš izgledno da će proći dalje. Možda je ljutit i na suigrače koji su se drznuli kritizirati ga i zbijati pošalice na njegov račun.

Kako god okrenuli, očigledno je da se nešto čudno događa s Ronaldom. Još do prije godinu dana u ovakvim utakmicama igrao bi i sa „slomljenom nogom“, nitko ga ne bi mogao razuvjeriti da mu je bolje malo odmoriti se i dati šansu nekom drugom. Ronaldu je praktički do jučer svaka utakmica bila šansa za popravljanje individualne statistike i rušenje kojekakvih rekorda, no očito je da se u kratkom roku situacija stubokom promijenila.

Neki će reći da biologija čini svoje, da je ušao u godine kada se mora paziti i dozirati nastupe, te da jednostavno više ne može držati ritam kao prije. Međutim, što se po tom pitanju moglo promijeniti u samo nekoliko tjedana? Prije mjesec ili dva nije bio ništa posebno mlađi i orniji pa je svejedno tražio od Zinedine Zidanea da igra svaku utakmicu.

Gdje je iznenada nestala stara kuraža i onaj pozitivni sportski "bezobrazluk"? Je li izgubio samopouzdanje i uvukao mu se strah u kosti, jesu li ga pokolebali zvižduci navijača i žestoke kritike, teško je reći, ali jedno je sigurno – to nije onaj stari Cristiano Ronaldo, uvijek željan igre i golova, i kad treba i kad ne treba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider