Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači pobjesnjeli

Veliki obračun u Realu, Modrić muči Zidanea: Evo tko ruši s trona „šetača“ Ronalda

Cristiano Ronaldo na udaru je navijača Reala i njegov status najveće zvijezde madridskog kluba ozbiljno je uzdrman...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Idi u Kinu, idi u Kinu...“, skandirao je Cristianu Ronaldu dobar dio navijača Real Madrida u nekoliko navrata na sinoćnjoj ligaškoj utakmici s Malagom (2:1).

Ronaldo se opet propisno ispromašivao i „nastajao“ na travnjaku pa ne čudi što je Santiago Bernabeu eksplodirao od gnjeva u završnoj fazi utakmice, kada je zapucao još jednu odličnu šansu i onda se ljutito uhvatio za kopačku kao da je ona nešto kriva. Ronaldo svojim ponašanjem i izljevima bijesa otkriva očite frustracije. Ali, i navijači su frustrirani i bijesni.

Svlačionici Reala „prekipjelo“: Ovo su razlozi Ronaldove „impotencije“ i očitog pada

Nakon poraza od Celte u Kupu kralja, drugu utakmicu zaredom Ronaldo je na žestokom udaru navijača Reala. Mnogima od njih konačno je „prekipjelo“ gledati kako se Portugalac „vuče po terenu“ i maše rukama kada promaši šansu ili mu netko ne doda loptu. „Madridisti“ su, čini se, umorni od Ronalda i njegovih ispada, poslovične bahatosti i samovolje koju već godinama provodi u Realu.

„Bernabeu se nikada neće promijeniti“, prokomentirao je nakon utakmice s Malagom dvostruki strijelac Sergio Ramos, koji je u posljednje vrijeme u nekoliko navrata spašavao Real svojim golovima i trenutačno je drugi strijelac kluba, iako igra na poziciji stopera.

Ramos se požalio na navijače

„Navijači Reala zviždali su svim najvećim igračima ovog kluba; to je ovdje normalno, zahtjevni su i čim malo padneš u formi odmah reagiraju“, pokušao je Ramos ugasiti vatru oko Ronalda, no ipak je priznao.

„Istina je da na našem stadionu nemamo podršku kakvu bismo željeli u trenucima kada nam ne ide i najviše nam treba. Ne trebaju nam napadi i silne kritike, ali mi već znamo kakvi su naši navijači“, slegnuvši ramenima zaključio je kapetan Reala dodajući da je zadovoljan činjenicom što je zabio šest važnih golova u sezoni, ali i da se isto tako nada kako će napadači proraditi.

„Sezona je dugačka, ima još puno utakmica i vremena pa sumnjam da ću na kraju biti drugi strijelac kluba. Naši napadači će već postaviti stvari na svoje mjesto“, kazao je Ramos koji "vuče" još neke repove s nedavnih utakmica Reala u Sevilli, kada se zakačio s navijačima matičnog kluba i Sevillinim predsjednikom.

Ramos je energično demantirao katalonske medije da je na utakmici protiv Celte pljunuo na Irgu Aspasa.

„Nema nikakve afere, to je priča koju su iskonstruirali katalonski mediji.“

Modrić i Marcelo se ozlijedili, Zidane u velikim problemima

Ramos je prvo rekao da uopće nije pljuvao, a onda je priznao da je pljunuo, kada su mu neki novinari u miks zoni pokazali videozapis, ali daleko od igrača Celte, piše katalonski Sport.

Gledajući iz kuta kamere doista se ne vidi pljuje li Ramos na suparničkog igrača ili na travnjak, no katalonski mediji ističu kako se dobro vidi da je protiv Malage postigao drugi gol iz očitog zaleđa, što je još jedan prilog tezi Kataloncima da sudačka organizacija na sve moguće načine „gura“ Real prema tituli prvaka.

Karim Benzema također je dobio „porciju zvižduka“ Bernabeua, možda još i veću nego Ronaldo, a to mu je priuštio Zinedine Zidane nakon što ga je mijenjao s Alvarom Moratom pa je publika dobila šansu da ga propisno isfićuka. Zidane ima velikih problema, osim što su glavni napadači u lošoj formi, momčad su mu poharale i ozljede.

„Brine me što su mnogi izvan stroja“, priznao je francuski stručnjak s vidljivom ljutitim izrazom lica.

Nakon Danija Carvajala, ozlijedili su se Marcelo i Luka Modrić. O koliko se teškim ozljedama radi bit će poznato tek danas nakon detaljnog liječničkog pregleda, ali niska igrača koji imaju problema s mišićima kao da nema kraja. Samo u posljednjih mjesec dana nastradali su Lucas Vazquez, James, Isco, Carvajal, Marcelo i Modrić, a prije toga imali su problema gotovo svi prvotimci.

Dobra vijest za Zidanea je najavljeni skori povratak na travnjak Garetha Balea, koji je već duže vrijeme izvan stroja. Velšanin bi se trebao vratiti protiv Real Sociedada idućeg vikenda. Budući da je primjetno koliko Bale nedostaje Realu, stručni stožer i navijači Reala s nestrpljenjem očekuju njegov povratak.

Bale skida Ronalda s pijedestala

Balea se čeka kao spasitelja, čovjeka koji će tonući brod izvući iz krize i povesti ga mirnije vode, jer ne može se očekivati da će Ramos uvijek spašavati. Ako se to dogodi, ako Bale bude na razini zadatka i pokaže se kao prevaga, mogao bi zakucati posljednji čavao u lijes Ronaldove samovolje u Realu i skinuti ga s pijedestala.

U trenutku kada je izložen silnim kritikama i bijesom navijača, Portuglačev status nedodirljive zvijezde mogao bi biti ozbiljno narušen, a možda dokinut. Nije teško zaključiti da se takav scenarij neće previše svidjeti Ronaldu pa će biti zanimljivo vidjeti kako će reagirati; hoće li Balea dočekati raširenih ruku i mrzovoljnog lica, kao što je to do sada često znalo biti.

Treba li podsjećati da je znao zagalamiti i izgrditi Balea na otvorenoj sceni kada bi se ovaj „usudio“ ne dodati mu loptu i sam zapucati na suparnička vrata. Jedno je sigurno: samo jedan može biti na "kraljevskom tronu".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider