Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvarner "gori"

Eksplozija vatrene podrške Rijeci: Pogledajte fantastičnu bakljadu!

Nogometna euforija s Kvarnera na rubu je kulminacije. Nova eksplozija vatrene podrške Rijeci uoči utakmice s Cibalijom stigla je s Krka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka i Kvarner su na nogama. Nestrpljivo se očekuje sutrašnja utakmica Rijeke i Cibalije u kojoj momčad s Rujevice može i matematički potvrditi naslov prvaka.

Za to je Rijeci potrebna pobjeda, a Matjaž Kek još jednom stišava euforiju i inzistira da još ništa nije gotovo. No, navijači već slave. Uvjereni su da će Rijeka sutra osvojiti povijesni naslov prvaka.

Nogometna euforija s Kvarnera na rubu je kulminacije. Nova eksplozija vatrene podrške uoči utakmice s Cibalijom stigla je s Krka, kao uvertira onoga što navijači očekuju sutra: i matematičku potvrdu naslova prvaka!

No, koliko god cijenio sav taj navijački podražaj, Keku on stvara samo dodatni problem. Ističe, euforija je posljednje što Rijeci u ovom trenutku treba.

"Zna se kad je kraj i do tada želim maksimalnu mobilizaciju. Ako neki želi radit cirkus, ja mislim da ih puno putuje po Europi, neka se priključi tim cirkusima. Ovo je ozbiljan posao, ovo je nogomet i ovo je za što smo na kraju krajeva i plaćeni", kaže Kek.

Najbolji igrač Rijeke i cijele sezone Franko Andrijašević ističe:
"Znamo da nije gotovo. Samo kad pogledamo unazad pa pogledamo tu godinu kad Rijeka nije bila prvak. Isto se već slavilo kao da je, pa se desilo to što se desilo. Naučeni tim iskustvom želimo biti mirni, pametni i u nedjelju pokazat ono pravo lice koje nas krasi cijele sezone i pokazat da smo najbolji."

Jedino što ne ide uz ovu riječku nogometnu idilu jest vrijeme. No, navijači ističu da ni kiša, a ni i oblačno vrijeme neće pokvariti feštu koja se sprema nakon utakmice.

"Ma nikakva kiša neće pokvarit to veselje i to sve", kaže Vedrana.

"Ne može ni snijeg ni kiša, sjekire neka padaju, što se kaže, to se poremetit neće. Nakon toliko godina, Rijeka je zaslužila proslavu. 80 posto građana Rijeke živi za tu proslavu i to se sad spojilo", kaže Frane.

Viktor dodaje:
"Ja mislim da neće upropastiti proslavu, da je to već gotova stvar i da će Rijeka konačno biti prva."

Neki su u Rijeku došli na utakmicu iz Novog Sada, ali nema ulaznica.
"Nema, da...", odgovara tužno Stefan.
Ali, prati se situacija u Hrvatskom nogometu?
"Što se ne bi pratila!? Rijeka će biti prvak konačno!"
Zašto kažete konačno?
"Pa zato što smo i mi iz Novog Sada čekali titulu sto godina."

Kek protiv Cibalije neće računati na Vešovića koji ima kartone, a upitan je i nastup odličnog vratara Prskala, no opet bi sve osim pobjede Rijeke bila velika senzacija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider