Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Rijeka diže formu uoči velikog okršaja: Ako je mogao Dinamo, može i Rijeka

Rijeka je u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka deklasirala velški The New Saints s 5:1 (ukupno 7:1) i pokazala da se diže u formi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka se mučila do pred kraja prvog poluvremena. Prvi uspješan dupli pas u šesnaestercu i velški bunker konačno je probijen. Heber je u brazilskom stilu ostavio loptu Mateiu, a ovaj je lako poentirao.

Drugo poluvrijeme bilo je čista formalnost i pitanje koliko će Riječani zabiti. Velšani su se morali malo otvoriti, a to je za njih kao potpis "smrtne presude". I Riječani su se malo opustili pa su domaćini zabili utješni pogodak. Vjerujemo da se Matjaž Kek neće naljutiti na svoje pulene, kod ukupnih 6:0 smiju se malo zaigrati. 

Kod tog gola nogometaši Rijeke vjerojatno su već u mislima otišli na utakmicu s Red Bull Salzburgom, koji ih čeka u sljedećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Naravno, ako se ne dogodi čudo i Maltežani izbace Austrijance, što se neće dogoditi. Kek može biti zadovoljan s realizacijom koja je štekala u prvoj utakmici. Napadači su proradili, to je definitivno dobar znak.

Ako je mogao Dinamo, može i Rijeka

Vidljivo je da se Rijeka polako diže u formi, da izgleda sve bolje i da bi do prve utakmice protočnost lopte trebala biti još bolja. Teško da će Rijeka biti u optimalnoj formi, ali neće ni Salzburg, prerana je faza sezone, no onaj tko uspije dostići najvišu moguću razinu, tko je dobro istempirao pripreme, taj će sigurno biti u prednosti.

Minule godine pokazale su da je Salzburg redovito imao problema u ovom dijelu sezone. Iako je austrijski milijarder Dietrich Mateschitz uložio silne milijune, Red Bull Salzburg nikada se nije plasirao u Ligu prvaka. Austrijanci očito kasno „pale“ i teško da se po tom pitanju nešto dramatično promijenilo.

Prošle sezone u doigravanju za Ligu prvaka zaustavio ih je zagrebački Dinamo. Ako je mogao Dinamo, zašto ne bi mogla Rijeka? Taj se zaključak nameće sam od sebe. Teško je reći tko ima veće šanse, ali čini nam se da je Rijeka najmanje ravnopravna, dakle 50-50.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider