Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velšani bez šansi

Rijekin uragan pomeo TNS: Uvjerljiva pobjeda za prolaz u 3. pretkolo!

Rijeka se lakoćom obračunala s TNS-om u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka svladali su velškog prvaka The New Saints sa 5:1 te se s ukupnih 7-1 plasirali u 3. pretkolo elitnog europskog klupskog natjecanja.

KOMENTAR IVICE MEDE Rijeka diže formu uoči velikog okršaja: Ako je mogao Dinamo, može i Rijeka

Jedini strijelac za Riječane u prvom poluvremenu bio je Florentin Matei u 41. minuti, da bi u drugom dijelu Rijeka u 10 minuta dovršila posao. Mario Gavranović je povisio na 2:0 u 54. minuti, Alexandre Gorgon pogodio za 3:0 u 61., a Stefan Ristovski u 64. za 4:0. Jedini pogodak za domaću momčad postigao je Adrian Cieslewicz u 69. minuti, a konačni rezultat postavio je Gavranović svojim drugim golom u 79. minuti.

Rijeka će u 3. pretkolu za suparnika najvjerojatnije imati austrijski Red Bull Salzburg, koji će u srijedu na domaćem terenu braniti braniti prednost 3:0 iz prvog dvoboja s malteškim Hiberniansom.

Rijeka nadmoćna od prvog sučevog zvižduka

Momčad Matjaža Keka je i u Oswestryju, baš kao i na Rujevici, bila nadmoćna od prvog sučevog zvižduka. Mogli su Riječani i ranije doći do pogotka, ali su opasni pokušaji, poput onog Gorgona iz 7. minute te Mateija iz 29. minute, završili u bloku domaćih obrambenih igrača.

Najopasnija situacija pred riječkim vratima bila je ona iz 24. minute, kad je Quigley pucao nakon indirektnog udarca sa 13 metara, ali je njegov udarac završio u riječkom živom zidu pa vratar Simon Sluga nije imao potrebu intervenirati.

Kad se činilo da će prvi dio završiti bez pogodaka odličnu su akciju odigrali Florin Matei i Brazilac Heber, a nakon dvostrukog dodavanja Rumunj je sam izašao pred Harrisona i sa 5-6 metara ga lakoćom svladao.

U nastavku su se raspucali nogometaši hrvatskog prvaka i razveselili 50-ak svojih navijača koji su potegli do Oswestryja, kao i ostale koji su drugim kanalima pratili ovu utakmicu. Samo dvije minute nakon što je zamijenio Marka Vešovića, Mario Gavranović bio je spretniji od svog čuvara u kaznenom prostoru i sa 12-13 metara iskosa s desne strane poslao loptu u mrežu.

Samo sedam minuta poslije Rijeka je povela sa 3:0. Stefan Ristovski je prošao po desnoj strani i pronašao usamljenog Alexandrea Gorgona na vrhu kaznenog prostora. Austrijanac je napravio jedan korak te snažnim i preciznim udarcem sa 15 metara iskosa s desne strane pogodio suprotni gornji kut.

Ako se ne dogodi čudo, Rijeka ide u Salzburg

Asistent Ristovski se u 64. minuti prometnu u strijelca. Sjurio se po desnoj strani, gdje ga je uočio Dario Župarić i odličnim dodavanjem izbacio domaću obranu. Ristovski je mirno primio loptu i lakoćom svladao nemoćnog Harrisona.

Malo veselja domaćim navijačima donio je Poljak Adrian Cieslewicz koji je u 69. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora postigao jedini pogodak velškog prvaka u ove dvije utakmice te smanjio na 1-4.

Konačnih 5-1 postavio je Mario Gavranović u 79. minuti. Odlično je Josip Mišić proigrao Filipa Bradarića u kaznenom prostoru, a ovaj pronašao usamljenog Gavranovića na drugoj vratnici pa mu nije bilo teško poslati loptu u nebranjenu mrežu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade odličnu su akciju odigrali Gavranović i Matei, a Rumunj je snažnim udarcem uzdrmao gredu domaćih vrata.

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka na rasporedu su 25. i 26. srpnja, a uzvrati 1. i 2. kolovoza. Rijeka će u prvoj utakmici gostovati, najvjerojatnije u Salzburgu, a uzvrat igrati na Rujevici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider