Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nužne sustavne promjene"

Riječani i dalje bijesni zbog suđenja: Predlažu uvođenje video-tehnologije u hrvatski nogomet

Sportski direktor aktualnog hrvatskog nogometnog prvaka osvrnuo se na Zebecovo dijeljenje pravde u polufinalu Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Rijeci su ovog tjedna spoznali da od obrane makar jednog od dva osvojena prošlosezonska trofeja neće biti ništa. Od obrane naslova prvaka neće biti ništa jer Dinamo im bježi velikih devet bodova prednosti, a neće niti obraniti Kup, nakon što ih je Dinamo eliminirao u polufinalu s uvjerljivih 3:0.

Na dijeljenje pravde suca Marija Zebeca Riječani su bili ljutiti i za vrijeme same utakmice i nakon što je ona završila, a situacija nije bila puno drukčija niti dan kasnije.

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić žestoko je kritizirao suca Zebeca u izjavi za službenu stranicu kluba s Rujevice.

"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio, jednu potencijalno, lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja", rekao je Juričić, predloživši:

"Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice, i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider