Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Suci opet u središtu pažnje: Keku sijevalo iz očiju, Bradarićeva noćna mora

Rezultat kaže da se Dinamo lako obračunao s Rijekom u polufinalu hrvatskog Kupa, no nije bilo baš tako jednostavno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat ponekad ostavlja pogrešan dojam. Suci su opet na tapeti, na "ljude u crnom" ljute su obje strane, više poraženi, što je i logično, posebice Matjaž Kek koji nije skrivao bijes.

Iz Keka je na presici kuljao gnjev i sarkazam, vatra mu je sijevala iz očiju, zajapureno je skočio sa stolca i pobjegao od novinara kada su ga počeli podrobnije rešetati s pitanjima.

Tvrdu, nervoznu, konfliktnu i teško gledljivu polufinalnu utakmicu hrvatskog Kupa zapravo je odlučila jedna brza kontra Modrih i dvije pogreške u istoj akciji Filipa Bradarića. Kapetan Rijeke i njezin ponajbolji nogometaš prvo je propustio napraviti kvalitetan profesionalni prekršaj na sredini terena na Daniju Olmu, a onda je u nastavku akcije dvadesetak metara trčao za strijelcem Izetom Hajrovićem i naposljetku ga pustio da neometano utrči u kazneni prostor te pospremi asistenciju Marija Gavranovića u mrežu Simona Sluge. Nije Bradarić jedini krivac za pogodak, praktički cijela momčad Rijeke loše je reagirala od začetka akcije pa do realizacije.

Sumnjive situacije u šesnaestercima i Rijeke i Dinama

Krajem prvog poluvremena dogodila se sumnjiva situacija u šesnaestercu Rijeke. Opet je u središtu pažnje bio Bradarić kojeg je lopta pogodila u ruku. Sudac nije svirao jedanaesterac, ali situacija ostaje otvorenom, jednako kao i Acostyjev pad na rubu šesnaesterca Dinama u drugom dijelu. Vidjet ćemo što će reći sudačke analize za obje situacije.

I tu nije kraj Bradarićevim mukama na Maksimiru. Partiju iz noćne more zaokružio je drugim žutim kartonom i isključenjem na početku drugog dijela. Možda je prestrogo isključen, ali kako je igrao, ne bi puno pomogao Rijeci ni da je ostao na travnjaku.

Dinamo pobijedio Rijeku njezinim oružjem

Nakon toga bilo je jasno da će Dinamo lako slaviti. Soudani i Ćorić samo su potvrdili pobjedu.Kad se podvuče crta, najizglednije Dinamove šanse u trenucima kada se utakmica lomila stigle su nakon kardinalnih grešaka igrača Rijeke, koji su olako prodavali loptu u napadu i dopustila Modrima da razvijaju brze kontre. Može se reći da je Dinamo pobijedio Rijeku njezinim oružjem, brzom tranzicijom iz obrane u napad i jednostavnom realizacijom. Rijeka je početkom prvog poluvremena izgledala nešto bolje i organiziranije od Dinama, činilo se da ima jasniju ideju i viziju igre, dok su Modri djelovali posve nesigurno te su se kao i obično oslanjali na individualnu kvalitetu svojih napadača.

U trenucima kada su imali šansu opasnije zaprijetiti Danijelu Zagorcu, Rijekini igrači prečesto su pravili pogreške u predaji lopte, a Dinamo je to znao iskoristiti. Jedna kontra je prošla i to je bio početak kraja za Rijeku.

Rijeka ima očit problem realizacije

Ne može se reći da se igrači nisu borili, da nije bilo intenziteta i duela, igralo se dosta žustro, ali kvaliteta igre nije bila na nekoj osobitoj razini. Ostaje dojam da Rijeka ni u kompletnom sastavu ne bi postigla gol da sudnjeg dana. Ima očit problem realizacije, slično kao i Dinamo. Rijeka možda ima nešto smisleniju igru od Dinama, ali Modri to kompenziraju većom individualnom kvalitetom. I jedni i drugi ne izgledaju uvjerljivo, kako sada izgledaju dojam je da su za Europu obje momčadi pretanke. Pred oba trenera još je dugačak put da stvore igru kakvu priželjkuju, a za to će se morati osjetno pojačati, jer s ovim kadrom teško će daleko otići. 

Kako god, u finalu Kupa u Vinkovcima igrat će Dinamo i Hajduk. Finale je još daleko, puno toga se može promijeniti i stoga je u ovom trenutku teško bilo što prognozirati. Možemo se samo nadati da će biti praznik nogometa, i po igri i po ponašanju navijača.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider