Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Što bi rekao Biliću?

Za takvu taktiku ne trebamo izbornika: A tako je lijepo komentirao...

Izbornik Štimac bi za svoje dobro i dobro reprezentacije trebao pogledati istini u oči, a istina glasi: Hrvatska ne igra dobro!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijačke fotografije nam šaljite na moj.report@novatv.hr, a najbolje ćemo objaviti.

SVE O UTAKMICI SRBIJA - HRVATSKA!

Bod kao kuća. To je najsažetiji opis utakmice u Beogradu. Iako izbornik Igor Štimac tvrdi drugačije, svima je bilo vidljivo da je Hrvatska na Marakani odigrala lošu utakmicu.
Nije to neka vijest, Hrvatska igra loše ili, ako želite, ne igra dobro već mjesecima, cinici će dodati i godinama, izuzev nekoliko bljeskova.

>> Hrvatska u grotlu Marakane izvukla remi protiv Srbije: Loša igra u Beogradu!

>> Šimunić: Napravio bih opet taj crveni, ali se ispričavam Sulejmaniju

>> Srpski mediji žestoko se obrušili na Šimunića, a hvale svoje nogometaše

>> Štimac: Nismo bili bezidejni nego smo imali plan

>> Mandžo opet zabio Srbiji: 'Krivo smo shvatili upute izbornika'

>> Mourinho zasjenio Mamića: Navijao za Srbiju, a prije je za Hrvatsku!

Štimac u posljednje vrijeme očito gleda utakmice kroz druge naočale. To je u redu, tako i treba biti, ipak je on izbornik, stručnjak, a svi mi tek kibici, amateri. Izbornik to vidi iz drugog kuta. Problem je, međutim, u tome što, čini se, ima iskrivljenu dioptriju koja mu daje iskrvljenu sliku zbivanja na travnjaku. Ponekad se upitamo razaznaje li koji su njegovi igrači a koji protivnici?

Mudrovanje za takvu taktiku uzalud utrošeno vrijeme

Ako je trebao dane mudrovanja da složi taktiku prema kojoj će se njegova momčad u prvom poluvremenu povući i neće složiti dva vezana dodavanja i uputiti udarac prema vratima protivnika, uzalud je utrošio vrijeme. Za takvu taktiku izbornik nije ni potreban. A kada se samo sjetimo kako je „blagoglagoljivo“ komentirao utakmice svojega prethodnika Slavena Bilića, kako je pronalazio i najsitnije nedostatke i taktičke pogreške, fino razrađivao što bi se trebalo popraviti, doraditi, izmijeniti...

Žalite li za tri boda iz Beograda ili ste zadovoljni jednim?

Ukupno glasova:

Kako bi Štimac u ulozi komentatora prokomentirao izdanje svoje momčadi s Marakane?

Kada se samo sjetimo priče da je Hrvatska podbacila na Euru bez obzira na snažan otpor velesilama Italiji i Španjolskoj, da Hrvatska treba težiti većim rezultatima bez obzira na imena suparnika... Treba, treba, jasno da treba, podcrtavamo i podržavamo takav stav. Samo baš nas zanima kako bi Štimac u ulozi komentatora prokomentirao izdanje svoje momčadi s Marakane?

Igrači nisu shvatili izbornika

Međutim, Štimac više nije komentator nego izbornik pa se shodno tome i „dioptrija“ mijenja od uloge do uloge. Tako danas od „drugarske samokritike“ nećemo čuti ni slova. Ne treba se previše čuditi, svatko hvali svojeg „konja“... Ne treba čuditi ni što izbornikove zamisli ne shvaćaju novinari i navijači, ali čudi i pomalo zabrinjava što ga ne shvaćaju ni vlastiti igrači.

Mario Mandžukić kaže da igrači nisu shvatili izbornika. Čudno je to s obzirom na Štimčevu naširoko poznatu elokvenciju. Ili izbornik predaje zahtjevno školsko gradivo koje njegovi nedorasli učenici još ne mogu shvatiti, a profesor se ne zna i ne može spustiti na njihovu razinu ili predaje tako da njegovu taktičku dijalektiku ne bi razumio ni sam Hegel?

Ključna razlika između novinara ili komentatora i trenera

Da, jedno je komentirati utakmicu i lamentirati o pogreškama, a sasvim nešto drugo voditi momčad i ideje pretakati u djelo. To je ključna razlika između novinara ili komentatora i trenera.
Drugo mjesto u skupini nije nikakva tragedija, Hrvatska je nekoliko puta do sada kroz doigravanje odlazila na velika natjecanja, kako voli istaknuti izbornik. To je činjenica, ali isto tako je činjenica da Štimčeva Hrvatska tek treba izboriti veliko natjecanje i da se plasman u Brazil ne može uzeti zdravo za gotovo.

Istina glasi: Hrvatska ne igra dobro!

Jasno je da će puno toga ovisiti o ždrijebu doigravanja, nije isto hoće li igrati sa Švedskom ili Mađarskom, ali isto tako je jasno da će Hrvatska s ovakvom igrom teško vidjeti pravu Maracanu. Izbornik bi za svoje dobro i dobro reprezentacije trebao pogledati istini u oči, a istina glasi: Hrvatska ne igra dobro! Što prije to učini i shvati, prije će ispraviti pogreške.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider