Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Švedska najteži protivnik'

Vulić: Nisam za šok terapiju i smjenu Štimca, ali naš mentalitet je takav

Zoran Vulić, trener bez trenutnog angažmana, s velikim zanimanjem prati sve što se zbiva u našem nogometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Smjena Igor Štimca i postavljanje Nike Kovača za novog izbornika top je tema svih koji rade u sportu, a poglavito u nogometu. Vulić nije na liniji onih koji će odmah spustiti giljotinu na vrat bivšeg izbornika.

>> Vaha poručio: Hrvatska je već duže u letargiji, a Sušić se malo razbahatio

>> Šuker okrznuo Štimca: 'Ne ponovilo se više nikad!'

"Nisam za te šok terapije, i nikada neću biti. Sjetimo se situacije Slavena Bilića od prije dvije godine. Njemu je tada bila slična situacija. Skupili su snage, otišli na Europsko prvenstvo i odigrali najbolje prvenstvo, ne rezultatski već nogometno i igrački, protiv jedne Italije i Španjolske. U toj grupi momaka koji su tada igrali je danas u reprezentaciji 90 posto igrača."

Raznim nespretnim izjavama i promjenama sustava igre Štimac si je jednim djelom i sam presudio, smatra Vulić.

"Naš mentalitet je takav. Ne dopušta baš puno promjena i eksperimenata pogotovo ne u utakmicama kad igraš protiv direktnih konkurenata kao što je Belgija."

Vulić smatra da sada treba spremiti isukane mačeve i situaciju maksimalno smirit pred ove dvije utakmice play offa.

"Treba samo spustiti 'balun' na zamlju i malo se svi zajedno ohladiti. Mi znamo igrati nogomet, to je neosporno, i vjerujem da će Niko odvest reprezentaciju na SP."

Vulić kaže da Ribery i drušvo iz francuske reprezentacije nisu nedodirljivi u dodatnim kvalifikacijama i poručio da je Ibrahimović puno teži izbor od Galskih pijetlova.

"Po meni je Švedska puno nezgodniji protivnik od Francuske. Francuzi su kao i mi, igraju otvoren i atraktivan nogomet. Teža solucija je Švedska kad bi se mene pitalo ne kao trenera već kao igrača. Mislim da bih teže igrao protiv njih'', zaključio je Vulić. (Media Servis)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider