Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitno je samo...

Vatreni otputovali na Island: I Šuker i igrači složni oko 'svetog cilja'

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Island.

Hrvatska u petak igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Island je domaćin ogleda koji po hrvatskom vremenu počinje u 20:00.

>> Hrvatska na Islandu nema pravo biti bahata: Nije stvar u kiši i snijegu

>> Kapetan Islanda: Sav pritisak je na Hrvatskoj, a mi smo gladni uspjeha!

Za razliku od uobičajenih putovanja na gostovanja, kad se odlazi dan prije dvoboja, Hrvatska se ovaj put odlučila na put nešto ranije, kako bi se što lakše prilagodili vremenu na Islandu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker istaknuo je kako vremenske neprilike ne smiju biti uvjeti alibi našim reprezentativcima: "Kako nama, tako i njima. U ovakvim utakmicama prioritet je zabiti gol u gostima."

U kombinacijama izbornika Kovača za mjesto lijevog beka je i Josip Šimunić: "Mogu igrati na više pozicija i igrat ću što god kaže izbornik. Što se tiče Islanđana, neugodni su, ali mi pozitivno razmišljamo."

Niko Kovač još uvijek ne zna tko će u posljednjem redu na lijevu stranu, a nekako se čini da je dvojba - Danijel Pranjić ili Vedran Ćorluka, koji je u odigrao sjajnu partiju na toj poziciji protiv Turske, u prvoj utakmici razigravanja za plasman na Euro: "Neka ovaj put netko drugi zabije", sa smješkom će Čarli, uz dodatak:

"Ne mislim da smo u prednosti zbog toga što smo već igrali u dodatnim kvalifikacijama."

Ivan Rakitić smatra da bi našoj reprezentaciji pogodak u gostima uvelike olakšao put prema Brazilu: "Bilo bi sjajno kad bi zabili, mislim da možemo do pozitivnog rezultata već u prvoj utakmici."

Još uvijek se ne zna točno koju će postavu Niko Kovač izvesti na teren. Mateo Kovačić u kombinaciji je da krene od prve minute: "Ne znam, vidjet ćemo", kaže Kovačić pa opisuje šefa:

"Znam Niku iz mlade reprezentacije. Zahtjevi su isti. Traži disciplinu na terenu i izvan njega", kratko će Kovačić.

Eduardo upozorava: Islanđani nisu Turci!

Ni Eduardo ne zna hoće li krenuti od prve minute: "Tko god bude igrao, dat će sve od sebe. To je najvažnije, u to nitko ne treba sumnjati."

Mogu li Islanđani proći kao Turci prije dvije godine?

"Drukčiji su to mentaliteti. Turci su se raspali nakon primljenog gola, Islanđani sigurno neće. Vratili su se protiv Švicaraca a gubili su 4:1. Bit će teško, ali mi smo na sve spremni", ističe Eduardo.

Ivo Iličević tvrdi da ga nije iznenadio Kovačev poziv: "Spreman sam, dobro sam se oporavio nakon ozljede. Tu sam ako ustrebam“, poručuje Iličević.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider