Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna koreografija

Paklena i većinom pozitivna atmosfera na Maksimiru: Uvrede, ali ne i incidenti!

Hrvatski su navijači svojim ljubimcima priredili žestoku potporu na Maksimiru.

Cijeli se Maksimir pretvorio u 'kockice' za vrijeme intoniranja himni Hrvatske i Srbije. Pripremljena je koreografija preko cijelog stadiona čiji su dojam ipak malo kvarili zvižduci srpskoj himni. Nitko nije očekivao da toga neće biti, no ipak nije lijepo zviždati nečijoj himni.

>> Hrvatska pobijedila Srbiju u utakmici godine: Mandžo i Ola junaci velike pobjede!

>> Pogledajte kako su navijači proslavili golove na Trgu!

>> Srpski mediji: 'Jadno! Bijedno! Sramotno!'

>> Štimac: Sad nek' idu na pivu! Hrvatska može biti prvak svijeta!

>> Vatreni u deliriju: 'Pobjeda svih nas, jednostavno smo bolji od Srbije!'

>> Mihajlović priznao da je Hrvatska bolja, naljutio ga srpski novinar

Bilo je tu standardnih skandiranja protiv Srba. Nažalost, ona se mogu čuti i kada Hrvatska igra protiv neke druge reprezentacije u kojoj Srba nema. Takva skandiranja za svaku su osudu i potpuno nepotrebna u sjajnoj atmosferi kakvu hrvatski navijači itekako znaju prirediti.

Posebno je ludilo vladalo nakon golova hrvatskih nogometaša. Ono pozitivno ludilo i pozitivno navijanje koje ne smije ostati u sjeni onih negativnih stvari.

U drugom poluvremenu zapaljena je i baklja na istočnoj tribini s koje ju je na kraju pokušao baciti – zaštitar. No, dobacio je tek do početku tribine i tako zapalio transparent navijača iz Nuštra.

Jedan od najljepših trenutaka bila je poruka uz spoemnuta koreografiju. Na sjevernoj i istočnoj tribini ispisani su stihovi iz pjesme Dražena Žanka 'Od stoljeća sedmog'.

Kroz vrimena gruba i kroz ljute boje branili smo časno mi ognjišće svoje

Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu, nisu zbog slobode ginuli zaludu

Policija privela 17 osoba na i izvan stadiona

Ipak, policija je imala posla, ali ne koliko su mnogi očekivali. Nakon završetka prvog poluvremena nogometne utakmice Hrvatska - Srbija ukupno je privedeno 17 osoba, od kojih je devet zbog alkoholiziranosti, četiri zbog posjedovanja i paljenja pirotehničkih sredstava, dvije zbog krivotvorenja ulaznica, dok se nad dvije osobe utvrđuju elementi prekršajne odgovornosti. Od navedenih 17 osoba, sa zone stadiona privedeno je 12, dok je izvan zone stadiona privedeno pet osoba.

Srpski Blic je pisao kako je Stojković bio pogođen u glavu kovanicom, ali su maknuli tu informaciju sa svojih stranica. Zato su prenijeli skandiranja hrvatskih navijača MIhajloviću.

''Pred kraj utakmice, hrvatski navijači su skandirali srpskom izborniku "Siniša, ostani!" i "Siniša, majstore!" , piše Blic.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider