Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predstavio izbornika

Najbolje još da to plate građani: Šuker promašio bit

Davor Šuker predstavioje novog izbornika, ali su ga stigla pitanja o Sveticama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Nike Kovača i Nenada Gračana (U-21), Hrvatska je u kratko vrijeme dobila i trećeg izbornika. To je Zoran Vulić koji će voditi U-19 reprezentaciju.

''Čast mi je preuzeti ovu funkciju, ispunio mi se jedan dječački, trenerski san. Očekuje se prolazak kvalifikacijske skupine, a ja vjerujem u ovu generaciju, pred njima je velika budućnost. Moje je da ih maksimalno podignem'', rekao je Vulić.

Apsurd na apsurd: HNS gradi centar tamo gdje ga nitko nema

KOMENTAR IVICE MEDE Ni Bandić, ni Šuker: Građani trebaju odlučiti što će biti sa Sveticama

Prosvjednici napali Šukera, on im odbrusio: 'Nisam ja kriv što svi igraju nogomet'

No, njegovo je predstavljanje palo u sjenu zbog aktualne teme oko plana izgradnje nogometnog centra HNS-a na zagrebačkim Sveticama.

Šuker promašio bit

Jučer je predstavljanje na licu mjesta proteklo u mučnoj atmosferi. Šukera su u izlaganju novinarima prekidali povici i komentari okupljenih prosvjednika koji su pokrenuli inicijativu da SRC Svetice ostane u službi građana.

''Ne uzimamo i ne krademo. Tražimo samo ono što nam treba. Porezni obveznici neće platiti ni kune, jer HNS ima svoje novce i potporu FIFA-e i UEFA-e. Bit će to prekrasan objekt, samo čekajte da vidite maketu'', rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker te dodao:

''Daj Bože da napravimo i regionalne centre.''

Ipak, velika većina se čudi što se taj centar od svih mjesta gradi u središtu Zagreba gdje se uzurpira javni prostor za rekreaciju. Zato je pomalo i nevjerojatna izjava kako građani neće platiti ni kune. Najbolje još da porezni obveznici plaćaju uzimanje prostora kojeg su dosad koristili.

''Da smo u Buzinu onda bi rekli da smo daleko'', rekao je Šuker te nagovijestio kako bi to ipak mogao biti kamp, a ne centar. Razlika je što kamp ima smještajne kapacitete.

''Imat ćemo 20-ak soba da igrači mogu prespavati.''

Još je jednom ponovio kako će nakon izgradnje centra biti mjesta za rekreativce te iznio nadu kako će kraj centra niknuti i novi nacionalni stadion – Maksimir.

''Nemam ništa protiv Splita, ali ja želim da bude u Zagrebu.''

Podržavate li gradnju HNS-ova kampa na zagrebačkim Sveticama?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider