Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal na Sveticama

Prosvjednici napali Šukera, on im odbrusio: 'Nisam ja kriv što svi igraju nogomet'

Delegacija HNS-a na čelu s Davorom Šukerom i Damirom Vrbanovićem te predstavnik Grada Zagreba Ivica Lovrić posjetili su SRC Svetice, gdje bi se trebao graditi nogometni centar HNS-a...

Davora Šukera i Ivicu Lovrića, predsjednika HNS-a i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, na Sveticama je dočekala skupina ogorčenih građana, sportaša rekreativaca, koji su burno protestirali protiv najavljene gradnje nogometnog kampa, točnije centra HNS-a na lokaciji SRC Svetice.

„Nisam ja kriv što više ljudi igra nogomet nego tenis“, ispalio je Šuker u svojem stilu te dodao: „Ništa još nije gotovo, sve moraju odobriti Uefa i Fifa.“

Lovrić je smirio situaciju pomirljivom porukom: „Ne brinite, nitko neće ostati zakinut“, kazao je Lovrić koji je na Sveticama mijenjao obvezama spriječenog gradonačelnika Milana Bandića.

Šuker tvrdi kako će biti izgrađen nogometni stadion od 2-3 tisuće mjesta.

„Atletska staza će biti sačuvana, a kada je tenis u pitanju, mislimo kako u Zagrebu ima dovoljno teniskih terena.“

Dok su Šuker i Lovrić razgovarali s novinarima, Sveticama je odjekivalo "lopovi, lopovi". Svako malo prosvjednici su prekidali Šukera skandiranjem i povicima koji nisu za svačije uši. Šuker se odlučio na "povlačenje", a sve skupa sličilo je na pravi skandal.

Protiv izgradnje kampa pobunili su se građani koji tvrde da će se izgradnjom kampa sa Svetica istjerati rekreativci, a da će se na istom mjestu izgraditi ekskluzivni centar za samo jedan sport - nogomet. Prosvjednici ističu da je na djelu svojevrsna privatizacija javnih prostora.

„Imamo 1500 prikupljenih potpisa. Podršku nam je dao i Goran Ivanišević“, kazao nam je Toni Knežević, jedan od predvodnika pobunjene skupine građana koja ima u zakupu teniske terene na Sveticama.

„Veliko je pitanje hoće li se ovdje u budućnosti građani moći baviti rekreacijom? Tenisom očito neće jer će više od 20 terena nestati. U mom klubu trenira dvjestotinjak djece koja neće imati gdje trenirati zbog nogometa“, žali se Knežević.

Optužbe na račun gazde Dinama

Goran Bilobrk i Toni Knežević kažu kako je njihova akcija tek počela. Prstom upiru prema Maksimiru i Zdravku Mamiću.

''Valjda znate zbrajati i oduzimati. Vrbanović, Šuker, tko je iza toga? Hoćete da ga spomenem ili ćete sami. Pa Šuker se izlanuo da je na inicijativu gospodina Mamića ovo pokrenuto. Prije dvije-tri godine je Mamić pokušao preuzeti Svetice'', rekao je spomenuti dvojac te dodao:

''Prvo se prijavio Dinamo na natječaj, a sad su iskoristili plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo. I sami su rekli sad ili nekad. Dinamo pokušava na razne načine već nekoliko godina. Kad su vidjeli da ne mogu preko Dinama, sada Vrbanović i Šuker pokušavaju na ovaj način.''

Čude se zašto HNS inzistira na kampu reprezentacije praktički u centru Zagreba.

''Jasno je da jedan nogometni kamp nema ovdje što raditi. Znamo da ne plaćaju struju za one terene tamo i najamninu, a mi plaćamo. Gospoda sve dobivaju džabe. I tereni su prazni, očito nije toliki interes'', kažu o terenima GNK Dinamo u blizini.

''Mislimo da bi ova lokacija trebala biti otvorena za građane Zagreba, a ne da se zatvori. Ovo je doslovno privatizacija na hrvatski način'', poručili su na kraju.

Podržavate li gradnju HNS-ova kampa na zagrebačkim Sveticama?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider