Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav pomak!

Štimac prestiže Bilića: Hrvatska postaje četvrta reprezentacija svijeta?!

Hrvatska nogometna reprezentacija u ožujak je ušla kao deveta reprezentacija svijeta, ali to bi se trebalo promijeniti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Srbije 2:0 te protiv Walesa 2:1, Hrvatskoj će sigurno popraviti plasman na Fifinoj ljestvici. Još se ne može sa stopostotnom sigurnošću potvrditi na koju ćemo poziciju doći, ali kako stvari stoje, trebali bi doći na četvrto mjesto!

>> Štimac grubo pogriješio pa se izvadio: Samo sreća ili veliko znanje?

>> Brazil je tako blizu, a tako daleko: Što nas čeka u te četiri utakmice?

>> VIDEO Evo kako je Štimac izbacio 'uljeza': Tko si ti? Ti nisi navijač Hrvatske

Najbolji plasman Hrvatska je imala nakon SP-a u Francuskoj 1998., gdje je pod Ćirom Blaževićem osvojila broncu. Tada je Hrvatska bila treća reprezentacija svijeta , a pod Slavenom Bilićem je najbolji plasman imala 2008., kada se digla do petog mjesta.

Novu ljestvicu FIFA će službeno objaviti 11. travnja, a kako sada stvari stoje, Hrvatska bi se trebala naći odmah iza Španjolske, Njemačke i Argentine. Kada bi to doista bilo tako, Štimac bi prestigao Bilića, a došao uz bok učitelju Ćiri. (VLM)

Ljestvica Fife za travanj:

Španjolska 1538
Njemačka 1428
Argentina 1292
Hrvatska 1191
Portugal 1163
Kolumbija 1154
Engleska 1135
Italija 1117
Nizozemska 1093
Ekvador 1056
Rusija 1052

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider