Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet iznenađenje

Škotski novinari 'rešetali' Štimca, a on im poručio: Halilović? Igrat će!

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac i kapetan Darijo Srna održali su posljednju press konferenciju uoči utakmice Hrvatska – Škotska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je svega jedan dan ostao do utakmice Hrvatska – Škotska. Pred novinare su izašli izbornik Igor Štimac i kapetan Darijo Srna. Štimac po običaju nije htio otkriti tko će sutra istrčati na Maksmiru, pa nam tako tek ostaju špekulirati tko bi mogao biti u prvih 11.

>> Vatreni na grobu Dražena Petrovića, sjetili se anegdota iz prošlosti

Pletikosa na vratima, Srna desno, stoperi Šimunić i Schildenfeld, lijevo Strinić. No, tko će biti u veznom redu uz sigurnog Ivana Rakitića. Navodno će u prvih 11 biti Sammir usprkos ne baš najboljoj formi. Unutra bi trebao biti i Ivan Perišić, a najveća dvojba je Mateo Kovačić i moguće iznenađenje – Arijan Ademi. Napad bi trebali predvoditi Mandžukić i Olić.

Na ovoj su press konferenciji na svoje došli škotski novinari. Zanimalo ih svašta, od Halilovića do Strachana.

''Alen Halilović je sjajan mladi igrač i po kvaliteti zaslužuje biti s nama. Hoće li migrati? Hoće...'', odgovorio im je Štimac koji nije htio precizirati misli li mladića staviti od prve minute.

Onda je došla na red škotska reprezentacija.

''Stiže puno novih igrača u Zagreb, pa ne pomažu baš analize prethodnih utakmica. Danas nema lakih suparnika i mi ne smijemo misliti da će nam biti lako'', poručio je Štimac.

''Želimo dati gol što prije. Napravit ćemo pritisak. Respektiramo Škotsku, ali mi smo favoriti i moramo doći do tri boda.''

Škotski nogomet je na koljenima. Glasgow Rangers posao je niželigaš nakon financijskog kraha, a škotska reprezentacija ima samo dva boda u kvalifikacijama i nalazi se na posljednjem mjestu u skupini. Prijeti im i pad u petu jakosnu skupinu uoči ždrijeba za sljedeće kvalifikacije.

''Ne mogu ja brinuti o škotskim problemima, imam dovoljno svojih'', odgovorio je izbornik na pitanje kako pomoći škotskom nogometu.

Darijo Srna je došao na red, no i on se odlično snašao na engleskom jeziku.

''Novi škotski igrači htjet će se dokazati treneru i navijačima. Mi moramo izbjeći svaku slučajnost.''

Hrvati nisu nikad dobili Škote, ali ni izgubili. Tri utakmice – tri remija.

''Igrao sam protiv Celtica u Ligi prvaka. Škoti se bacaju na glavu. Uporni su u obrani i Belgijancima su zadali doste muke'', rekao je Srna.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider