Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Pobjeda za Dražena'

Vatreni na grobu Dražena Petrovića, sjetili se anegdota iz prošlosti

Igor Štimac i njegov stručni stožer s reprezentativcima posjetili su grob Dražena Petrovića na zagrebačkom Mirogoju.

Biserka Petrović i Aco dočekali su hrvatsku reprezentaciju na Mirogoju. Vatreni su željeli danas odati počast Draženu Petroviću jer sutra, kada se obilježava 20 godina od njegove smrti, igraju kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom.

>> 20 godina bez Dražena

Biserka je nogometašima govorila neke Draženove misli o stalnom radu i usavršavanju talenta. Iznosili su svi svoja sjećanja na Dražena, a njegov brat i poznati košarkaški trener Aco Petrović ispričao im je i poznatu anegdotu koja se dogodila svega par dana prije kobne nesreće 7. lipnja 1993. godine.

''Igrali su Dinamo i Hajduk na Maksimiru, a košarkaška reprezentacija nalazila se na pripremama u Poljskoj. Dinamo je vodio 2:0 i trebao mu je još jedan gol da nadoknadi 4:1 iz prve utakmice finala Kupa na Poljudu. Dražen je bio dinamovac i zafrkavao je hajdukovce Rađu i Stojka. Nakon što je Hajduk uzeo Kup zavezali su ga za krevet'', ispričao je Aco i nasmijao okupljene.

Šuker s Mamićem i Dinamom

Igor Štimac je poručio kako je sjećanje na Dražena još jedan motiv za sutrašnju pobjedu protiv Škotske.

''Želimo pokloniti pobjedu protiv Škotske Draženu.''

Zanimljivo, predsjednik HNS-a Davor Šuker danas nije bio na Mirogoju. On će doći sutra sa Zdravko Mamićem koji predvodi delegaciju Dinama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider