Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako vam se sviđaju?

Predstavljeni su novi dresovi hrvatske reprezentacije!

Do Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu ostalo je nešto više od tri mjeseca, a hrvatski su nogometaši dobili i nove dresove.

U nogometnom centru Zagrebello predstavljeni su dresovi koje će hrvatski reprezentativci nositi u Brazilu. Predstavljene su obje kombinacije, crvena i plava, a kao manekeni su poslužili i zvijezde Bayerna i Intera Mario Mandžukić i Mateo Kovačić.

Ovo su karakteristike novog dresa hrvatske reprezentacije

Kovač prokomentirao transfer Halilovića u Barcelonu i igru Brazila

Na novom dresu koji je 'spoj povijesti i inovacije' kako ga je predstavio Nikeov menadžer za izradu i dizajn hrvatskog dresa Florent Dumonde, dominiraju crvena boja, a na prednjoj strani zadržane su prepoznatljive crveno-bijele 'kockice'. Na leđima je crvena podloga na kojoj će se lakše moći i vidjeti brojevi. Uz to dres s unutarnje strane ovratnika ima i poruku – Budi ponosan.

Gostujući dres u potpunosti je plav s prednje i stražnje strane, na rukavima ima prepoznatljive kocke, a oko vrata ima crvenu liniju. Novi dizajn inspiriran je dresom u kojemu je Hrvatska prvi put nastupala kao neovisna država, na susretu s SAD-om u Zagrebu u listopadu 1990.

"Željeli smo proslaviti bogatu hrvatsku povijest kroz dres reprezentacije koji će među navijačima stvoriti još veći nacionalni ponos i potaknuti ih da što glasnije bodre svoju reprezentaciju svaki put kad izađe na teren. Razgovarali smo puno s Hrvatima i zaključili da je Hrvatska zemlja puna ponosa prema reprezentaciji. Strast se tako rijetko viđa bilo gdje drugdje u svijetu kao kod Hrvata'', dodao je Dumonde.

Manekeni na predstavljanju dresa bili su hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Mateo Kovačić, a čast da prvi dobije novi dres 'kockastih' imao je mladi nogometaš Dubrave Josip Juranović, pobjednik Nikeova projekta Chance koji će uskoro otputovati u London na svjetsko finale.

"Sviđa mi se boja i dizajn dresa, ali i to kako pristaje i kako se osjećam u njemu. Sjećam se kako sam još kao dječak zamišljao da igram za svoju zemlju na svjetskom prvenstvu. Brojni naši igrači koji su igrali na svjetskim prvenstvima su mi uzor, i htio sam biti u njihovoj poziciji," kazao je Mandžukić otkrivši kako sve dresove koje ne podijeli prijateljima i rodbini čuva.

"Svi su na sigurnom mjestu," kazao je sa smiješkom. Mateo Kovačić je također pohvali dizajn i kvalitetu novog dresa dodavši kako on čuva samo dresove u kojima je prvi put zaigrao za klub i reprezentaciju.

"Ja svoje dresove odmah vratim Dubravi," dobacio je 18-godišnji Juranović izazvavši smijeh cijele dvorane.

Novi dresove napravljeni su od recikliranih plastičnih boca (100% reciklirani poliester u hlačicama, 96% u dresu). Za svaki pojedinačni dres u prosjeku je trebalo 18 recikliranih plastičnih boca. Od 2010. Nike je s deponija preusmjerio 2 milijarde plastičnih boca - dovoljno njih da pokriju 2800 nogometnih terena.

"Briga o ekološkoj održivosti je ključni dio našeg dizajna i razvoja", ističe Lotti. "Naš je cilj stvoriti dres koji zadovoljava sve potrebe igrača, ali i našeg planeta."

Premijeru u novom dresu hrvatska reprezentacija imat će u srijedu u susretu sa Švicarskom u St. Gallenu. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider