Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki intervju

Pogledajte što je Bilić rekao o Hrvatskoj i favoritima na SP-u

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić u velikom intervju za njemački Bild je progovorio našoj reprezentaciji, favoritima SP-a, ali i svojem poslu u Bešiktašu, kao i željama za budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ako se kvalificiramo, možemo otići jako daleko jer imamo dobar momčadski duh, a to je jako važno na velikim natjecanjima. To u kvalifikacijama ne dolazi do izražaja jer su igrači pet dana zajedno. Na SP-u su četiri, pet tjedana. Na okupu je tada 50, 60 muškaraca, bez žena, a to može biti i vrlo opasno. Mnogi su zbog toga imali problema, Nizozemska ili Srbija, ali ne i Hrvatska'', rekao je Bilić, a onda pokušao odgovoriti na pitanje zašto je Hrvatska tako dobra u sportu.

>> Šimunić uvjeren: Olić će nas odvesti u Brazil! Moramo igrati pametnije!

>> Dominira engleskom ligom a ispao iz udarne hrvatske postave

''Ne znam odgovor. Jednostavno smo dobri u nogometu, rukometu, košarci, tenisu. Čak i skijanju iako nemamo snijega.''

Njemačke novinare zanimalo je dakako i Bilićevo mišljenje o 'elfu'.

''Njemačka će sigurno osvojiti svoju skupinu, ali nakon toga je sve otvoreno. Neće mi biti iznenađenje ako izgubite od Italije, Španjolske, Francuske, Engleske ili Brazila. Vjerujem da se Nijemci ne vesele ni mogućoj utakmici protiv Hrvatske. Moj favorit za naslov je Brazil.''

Nakon razgovora o reprezentacijama, Bilić je govorio i o klupskom nogometu.

''U Bešiktašu se uvijek moramo boriti za naslov. Moramo dobro raditi, trenirati, igrati'', rekao je Bilić te istaknuo kako bi volio raditi u Bundesligi.

''Koji ozbiljan trener ne bi želio raditi u Bundesligi. Igrao sam u Karlsruheu, govorim jezik, za mene nema barijera. Bundesliga je najbolja liga na svijetu.''

Bilić je bio u kombinacijama za klupu HSV-a.

''Samo smo razgovarali. Ali čak da je i bilo nešto konkretno - ja sam sretan u Bešiktašu'', rekao je bivši hrvatski izbornik te otkrio kako se najbolje opušta.

''Kuhanjem. To je moj veliki hobi.'' (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider