Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Niko je pravi vođa'

Otto Barić ponudio pomoć: 'Niko Kovač će donijeti ono što nam treba'

Dolazak Nike Kovača na mjesto novog izbornika hrvatske reprezentacije pozdravio je i legendarni trener Otto Barić kojeg smo dobili za vrijeme boravka u Sloveniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač naslijedit će Igora Štimca na klupi reprezentacije. Prvo će kao v.d. izbornika voditi momčad u dodatnim kvalifikacijama, a onda će, rekao je Davor Šuker, i trajno preuzeti nacionalnu momčad.

>> Ćiro napao 'gazde': 'Da imaju morala, otišli bi i Mamić i Šuker'

>> Niko Kovač - meteorski uspon karijere omiljenog kapetana

''To je dobar izbor. Može donijeti puno jer je uvijek bio ozbiljan, pravi vođa i kapetan. Može donijeti ono što nam najviše treba, disciplinu i zalganje. To je taj njemački pristup nogometu'', rekao nam je Otto Barić u telefonskom razgovoru.

Legendarni trener odlično poznaje Niku Kovača. Bio mu je kapetan u reprezentaciji, a trenersku karijeru započeo je u Austriji.

''U Salzburgu je kao pomoćnik ostavio vrlo dobar dojam. Ostavio je sliku modernog trenera.''

Upitali smo Barića je li potez HNS-a pokušaj vraćanja povjerenja navijača u reprezentaciju.

''To je vrlo važno. On nije dugo u savezu, ali je zaslužio ovo. Nudim mu pomoć kao mladom treneru, naravno koliko on misli da mu je to potrebno.''

Je li Niko Kovač pravi izbor za nasljednika Štimca?

Ukupno glasova:

Za kraj, upitali smo ga što misli o odlasku Štimca.

''Ne bih sada o tome. Zašto su se događale te neke stalne promjene i slične stvari, to su neki dublji razlozi o kojima ne bih sada preko telefona'', poručio je Otto.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider