Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva slučajnost

Niko Kovač - omiljeni kapetan u debiju zamijenio baš Štimca!

Niko Kovač vodit će hrvatsku reprezentaciju nakon Igora Štimca.

Davor Šuker najavio je Niku Kovača kao novog izbornika hrvatske reprezentacije.

>> Otto Barić ponudio pomoć: 'Niko Kovač će donijeti ono što nam treba'

>> Štimac je smijenjen, Šukeru nije podnio ostavku: Niko Kovač novi izbornik!

>> I službeno najgori: Štimac ne može pobjeći od ovih brojki

Dugogodišnji kapetan hrvatske reprezentacije, za koju je odigrao 83 utakmice i postigao 14 golova, trenutno je izbornik selekcije do 21 godinu, s kojom gura sjajno u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo (u četiri kola ima sve četiri pobjede).

Opet zamijenio Štimca

Čudesna slučajnost je ta što je Kovač za reprezentaciju debitirao 11. prosinca 1996. godine protiv Maroka u prijateljskom susretu, a u igru je ušao umjesto - Igora Štimca!

Legendarni Livnjak je po završetku igračke karijere postao trener rezervne ekipe Red Bull Salzburga, a prije dvije godine postao je pomoćnik Ricardu Monizu na klupi prve momčadi. Nakon što je Moniz dobio otkaz, očekivalo se da će klub iz Mozartova grada povjerenje ponuditi Kovaču, ali odlučili su za Rogera Schmidta te je Kovač napustio Salzburg.

U siječnju ove godine Niko Kovač preuzeo je mladu reprezentaciju, a sada bi mogao napraviti novu veliku stepenicu u trenerskoj karijeri.

Je li Niko Kovač pravi izbor za nasljednika Štimca?

Ukupno glasova:

Niko Kovač rođen je u Berlinu, a ovog utorka (15. listopada) proslavio je 42. rođendan. Seniorsku karijeru počeo je u Herthi Zehlendorf, a nakon samo jedne sezone pozvala ga je Hertha Berling, u kojoj je ostao sve do 1996. kada prelazi u Bayer iz Leverkusena.

Bundesligi je ostao vjeran i nakon odlaska iz Bayera, pa se tako skrasio dvije sezone u HSV-u, prije nego je stigao poziv koji se ne odbija (iz minhenskog Bayerna). I tu je ostao dvije godine, poslije čega slijedi povratak u Herthu.

Tri je godine poklonio klubu koji ga je lansirao prema statusu kojeg i sada uživa, ali ipak nije u rodnom Berlinu završio karijeru. S 35 godina na leđima dobio je poziv Red Bulla iz Salzburga, gdje igračku karijeru zaključuje u proljeće 2009.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider