Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još vjeruju u prolaz

Zvijezda Cityja: Hrvati imaju reprezentaciju za respekt, ali...

Reprezentacija Srbije u Nicosiji se priprema za prijateljsku utakmicu protiv Cipra. Srbiji je to posljednja provjera uoči gostovanja 22. ožujka u Zagrebu protiv Hrvatske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu u Zagrebu najavio je za službenu stranicu Nogometnog saveza Srbije lijevi bek engleskog prvaka Manchester Cityja Aleksandar Kolarov.

''Utakmica u Zagrebu je na prvi pogled kao i svaka druga. Nosi tri boda koji su nam najbitnija stvar u toj utakmici. Ipak, kada znate da se sastaju Hrvatska i Srbija, onda ipak to nije kao i svaka druga utakmica. Mi trebamo ostati mirni i dati svoj maksimum, iako će se toj utakmici sigurno prići s bujnijim emocijama nego inače. Hrvatska ima igrače koji igraju u ozbiljnim klubovima. Jak su kolektiv i reprezentacija za respekt. No, mi moramo gledati sebe. Ako budemo igrali kako znamo, možemo biti pravi, što smo i pokazali. Sigurno da očekujem tešku, ali i dobru utakmicu'', rekao je Kolarov.

''Nakon kvalifikacijskih utakmica u kojima nismo učinili ono što smo planirali, pobijedili smo Čile u studenome, a sada nas očekuje još jedna korisna provjera protiv Cipra uoči odlučujućih utakmica u kvalifikacijama. U ožujku ćemo saznati možemo li opet ući u ozbiljnu kandidaturu za odlazak u Brazil. Jedan sam od iskusnijih igrača, dugo sam tu, znam dobro što nas očekuje i što nam se dogodilo. Gledali smo jučer opet snimku utakmice protiv Belgije. Na kraju su nas pobijedili zasluženo, ali kada se sjetim kako smo igrali sat vremena, što smo sve promašili, čudno mi je da smo izgubili 3-0. No, to je davno iza nas, moramo to zaboraviti i gledati na utakmice koje su ispred nas'', rekao je još Kolarov.

Kapetan Branislav Ivanović, branič Chelseaja, istaknuo je važnost ogleda protiv Cipra.

''Uvijek su važne zadnje provjere koje imate prije velikih utakmica za samopouzdanje. Takve utakmice su bitne, jer nam daju još koji dan zajedničkog rada, iako mogu i zavarati. Utakmica protiv Čilea je bila dobra provjera, pokazale je neke pozitivne stvari i da smo napredovali. Naša mlada momčad se iz utakmice u utakmicu mora dokazivati i zato nam je ogled protiv Cipra važan.''

O susretu s Hrvatskom je rekao:

''Bitno je da u sljedećem razdoblju gledamo prema naprijed, da izvučemo puno pozitivnih strana uoči te utakmice koja nam je iznimno bitna. Ne smijemo ići u Zagreb s dodatnim pritiskom, jer će ta utakmica sama po sebi nositi određeni pritisak. Što se bolje pripremimo za tu utakmicu, tim bolje za nas.''

Kaže kako momčad još nije izgubila nadu za odlazak u Brazil…

''Da u to ne vjerujemo, ne bismo niti bili ovdje, koliko god vam to zvučilo kao fraza. Štogod se u sportu događalo, moraš uvijek gledati na to s pozitivne strane. Mi još imamo matematičku šansu za plasman na Svjetsko prvenstvo i dok je tako, ne gubimo svoju nadu. Možda nam je ostao teži dio kvalifikacija pred nama, ali moramo proći kroz njega.''

''Protiv Belgije smo imali dosta izglednih šansi. Da smo prvi postigli gol, možda bi se ta utakmica završila u našu korist, a onda bi se s drugim samopouzdanjem išlo u Makedoniju. Ali, ne treba gledati u prošlost, to je ono što se već dogodilo, što je iza nas. Moramo gledati naprijed'', zaključio je Ivanović.

Podsjećamo, Belgija i Hrvatska predvode ljestvicu A skupine sa po 10 bodova iz četiri utakmice, dok su Srbija i Makedonija iz jednakog broja nastupa osvojile po četiri boda. Wales ima tri, a Škotska dva boda. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider