Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatnih 3-3

Junak Hrvatske: 'Plakao sam kao malo dijete da budem iskren'

Fantastičan uspjeh ostvarila je hrvatska futsalska reprezentacija na startu Europskog prvenstva u Antwerpenu izborivši bod protiv sjajne i za europske protivnike uglavnom nedodirljive Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak za nevjerojatnih 3:3 postigao je Matija Capar kao 'leteći vratar' dvije i pol minute prije kraja, za šok i nevjericu na španjolskoj klupi i veliko slavlje na hrvatskoj.

Senzacija: Hrvatska na startu Eura remizirala s prvakom Europe!

Capar je nakon utakmice teško kontrolirao emocije jer za njega to nije bio samo pogodak europskim prvacima već i svojevrsna katarza nakon velikih problema s ozljedama:

''Kakav je osjećaj? Pa teško je, plakao sam kao malo dijete da budem iskren. Puno se toga nakupilo, u zadnje tri godine imao sam dvije teške operacije, mislio sam da više neću igrati nogomet, ali vjerovao sam... Molio sam Boga da barem s prijateljima mogu igrati na igralištu jer stvarno volim futsal i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao mi da zabijem taj gol protiv Španjolske, prvaka Europe. Presretan sam, pogađaju me emocije.''

Bilo je očigledno da Hrvatska u dvoboj sa Španjolskom nije ušla sa strahom kakav bi bio shvatljiv nakon što od te iste ekipe izgubite s 10:0 u kvalifikacijama:

''I Španjolci su ljudi, kada ih udariš i njih boli, nisu strojevi. U futsalu su bolji od nas, više i kvalitetnije treniraju, ali imamo i mi nekoliko pojedinaca koji mogu igrati na svakom nivou, Marinović, Novak, Jelovčić, Jukić na golu, i Suton i Matošević. Rekao bih da imamo i širinu, vjerujem u sve dečke koji su tu, svi su zaslužili poziv svojim radom, disciplinom i ponašanjem'', rekao je Capar nakon utakmice.

Nije skrivao zadovoljstvo i vlastitom izvedbom:

''Mislim da sam u drugom dijelu pokazao da mogu igrati s dečkima na ovoj vrhunskoj razini. Bitno je, uostalom, da ekipa dobro igra i da pobjeđujemo.''

Hrvatsku sada čeka ogled s Češkom koji će, bez obzira na ovaj veliki rezultat, biti presudan za plasman u četvrtfinale:

''Mi danas ipak još nismo ništa napravili, ako izgubimo od Češke, ispast ćemo. Nama je sljedeća utakmica finale, mi smo se i prije Eura tako spremali za tu utakmicu. Ako prođemo dalje, onda što bude'', ako možemo igrati sa Španjolcima, možemo i s Talijanima ili bilo kim drugim.

Za Matiju nije bilo upitno komu posvećuje pogodak za izjednačenje:

''Majka i otac bili su uz mene u najtežim trenucima nakon ozljeda, ovo je pogodak za njih.'' (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider