Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki podvig!

Senzacija: Hrvatska na startu Eura remizirala s prvakom Europe!

Hrvatska futsal reprezentacija je u prvom kolu Europskog prvenstva senzacionalno uzela bod protiv šesterostrukog europskog prvaka Španjolske, odigrali smo 3:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u prvom poluvremenu odlično primjenila taktiku kontranapada protiv Španjolske, koja je dva puta bila svjetski prvak (2000, 2004), te šest puta prvak Europe (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012).

Hrvatska je povela u 10. minuti iz kontranapada, a lopta je u mreži završila tek iz trećeg pokušaja. Strijelac je bio Saša Babić.

Poravnanje Španjolskoj donio je Aicardo u 15. minuti lijepim udarcem iz daljine nakon izvedenog auta.

U 18. minuti opet odlična kontra Hrvata, a strijelac za 2-1 bio je Franko Jelovčić. Mogli su naši igrači još dva puta zabiti, u 7. minuti Jelovčić je sam izbio pred vratara Rafu, a u 14. je Protega bio u odličnoj prilici, ali španjolski golman je oba puta uspio sačuvati mrežu.

U drugom poluvremenu Španjolci su pojačali pritisak i nakon dvije greške hrvatskih igrača u razmaku od jedne minute pred našim vratima Lin dva puta zabija, u 26. i 27. minuti, te Španjolska vodi 3-2.

Ipak, tri i pol minute prije kraja izbornik Mato Stanković odlučio se za hrabar potez, povukao je golmana i uveo još jednog igrača na teren i nakon minutu kombiniranja sa igračem više Matija Capar u 38. minuti zabija za konačnih 3-3.

U petak će Hrvatska igrati odlučnu utakmicu za četvrtfinale sa Češkom, dok se u nedjelju sastaju Španjolska i Češka. Dvije najbolje ekipe iz skupine idu u četvrtfinale. (Hina)

Europsko prvenstvo u futsalu, skupina D, 1. kolo:

Hrvatska - Španjolska 3-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider