Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte reakcije

Ostaje žal za vratnicom u zadnjim sekundama: 'Tužni smo, nije lako, ali...'

Hrvatska je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u futsalu izgubila od Italije 1:2 i tako ostala bez polufinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ipak, naši igrači sigurno će žaliti zbog vratnice koju je Novak pogodio tri sekunde prije kraja.

Velika šteta! Hrvatska ispala od Italije u četvrtfinalu Eura

''Glupo je pričati o sreći kada smo i protiv Španjolske i protiv Češke zabili gol u zadnjim minutama. Loše smo ušli u utakmicu, kao i protiv Rusa i Talijana prije dvije godine, kada smo brzo primili pogodak. Nije nas taj pogodak presjekao, ali prve su nam minute kobne i teško je protiv tako jake reprezentacije vraćati i pobijediti - rekao je Jakov Grcić, prenose službene stranice HNS-a, pa dodao:

''Pokazali smo da ova momčad, ova generacija ima kvalitetu, makar bi se na nekim stvarima moglo poraditi. Čestitam svojim suigračima na dobro odigranim utakmicama, premda svima nama ostaje žal i osjećaj da smo mogli napraviti i više. Zadovoljni smo rezultatom, no svi će vam reći da smo mogli i korak dalje.''

Vratar Ivo Jukić priznao je kako je mogao bolje reagirati kod drugog gola Talijana.

''Svima smo pokazali koliko smo napredovali, da više nema momčadi s kojom ne možemo igrati izjednačenu utakmicu. Preostale su nam te pogreške - ja sam ovoga puta poklonio drugi gol Italiji - i to se moralo odraziti na konačni rezultat. U drugom smo dijelu bili bolji, imali smo šanse, ali lopta nije htjela u gol. Da smo poravnali, na Italiji bi bio golemi pritisak i bili bismo u velikoj prednosti'', rekao je Jukić te dodao:

''U prvih deset minuta kolektivno nismo radili ono što smo se dogovorili, jedino je možda Jelovčić cijelu utakmicu odigrao na visokoj razini. Poslije smo se probudili, igrali dobru obranu, no početak nas je koštao cijele utakmice. Svjesni smo gdje smo stigli, ali bili smo na milimetar do još boljeg rezultata. Zaslužili smo barem produžetke i šteta je što nismo napravili senzaciju na turniru. Ipak, s obzirom na godine, mislim da ćemo najbolje susrete odigrati na idućim velikim natjecanjima.''

Franko Jelovčić bio je jedan od najboljih naših igrača danas.

''Tužni smo, nije lako izgubiti ovakvu utakmicu, pogotovo zbog vratnice na kraju.''

''Možemo biti ponosni na sebe zbog ostvarenih rezultata, odigrali smo neizvjesne utakmice protiv najboljih momčadi na svijetu, 3:3 protiv Španjolske i 1:2 protiv Italije. Mislim da se dižemo iz dana u dan i da ćemo jednog dana biti na njihovoj razini'', dodao je Jelovčić, pa zaključio:

''Zadovoljan sam, moja igra je plod rada cijele reprezentacije i zahvaljujem suigračima i izborniku. Netko mora biti najbolji, ovoga puta sam ja, a i tata i mama su ponosni.'' (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider