Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Velika šteta! Hrvatska ispala od Italije u četvrtfinalu Eura

Hrvatska futsal reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale Europskog prvenstva u Antwerpenu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu izgubila od Italije s 1-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tako nije uspjela ponoviti uspjeh s posljednjeg EP-a igranog u našoj zemlji prije dvije godine kada je osvojila četvrto mjesto, a broncu je ispustila nakon poraza od Italije. Tada je u zagrebačkoj Areni bilo 3-1 za 'Azzurre'.

Ovoga puta odabranici izbornika Mate Stankovića bili su daleko bliži uspjehu. 'Mali vatreni' su u posljednjim trenucima susreta mogli izboriti produžetak, no udarac Tihomira Novaka tri sekunde prije kraja susreta završio je u vratnici. Bio je to 15. međusobni susret Hrvatske i Italije i već 14. poraz uz samo jedan remi.

Plan hrvatskog izbornika bio je što drže držati 'nulu' i pokušati iznenaditi brzom kontrom, međutim plan se raspao već u 46. sekundi kada je Romano svladao Ivu Jukića. Hrvatski vratar je prvo obranio udarac Lime, potom i Romana, no Romano je iz drugog pokušaja zatresao mrežu 'kockastih'. Nakon što se Hrvatska otvorila, 'Azzurri' su imali nekoliko odličnih prilika za 2-0, međutim umjesto potvrde vodstva stiglo je izjednačenje u sedmoj minuti. Franko Jelovčić je u sjajnom solo prodoru 'zavaljao' talijansku obranu i vratara Mammarellu i onda iz mrtvog kuta poslao loptu od vratnice u mrežu.

Nažalost, svega dvije minute kasnije Italija je povela nakon slabe reakcije Jukića. Fortino je opalio, a lopta se kroz Jukićeve noge provukla u gol. Minutu kasnije Marinović je mogao izjednačiti no talijanska 'jedinica' je bila spremna.

U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala hrabrije i odlučnije, no posjed lopte je i dalj bio na talijanskoj strani. Korak do novog izjednačenja Hrvatska je bila u 32. minuti kada je Jelovčić pogodio okvir gola. Minutu kasnije vratnicu je pogodio i talijanski igrač Fortino.

Šest minuta prije kraja susreta Stanković je povukao vratar i gurnuo u igru 'golmana-igrača', no Italija se sjajno branila. Priliku smo dočekali minutu prije kraja, no nažalost Mammarella je obranio udarac Jelovčića. Na izmaku 40. minute Novak je sjajno pucao, no lopta je pogodila stativu i nade u polufinale su završile.

Italija će u polufinalu igrati protiv Portugala. (Hina)

Tijek utakmice:

Kraj.

40' Novak je tri sekunde prije isteka vremena pogodio stativu i Hrvatska je ostala bez polufinala Eura...

23' Hrvatska je u nastavku krenula agresivnije, a samo jedan pogodak vratio bi nas u igru...

Poluvrijeme...

10' Nažalost, Italija je ponovno povela. Izveli su Talijani aut, Fortino je pucao iz prve, a Jukić loše reagirao i lopta mu je prošla kroz noge...

7' Hrvatska je povukla kontru, Jelovčić je prošao po desnoj strani, izbacio svog čuvara, zavaljao golmana i od stative zabio za 1:1. Sjajan pogodak!

1' Hrvatska nije izdržala ni 50 sekundi. Romano je nakon odbijene lopte pogodio iz blizine za 1-0...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider