Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajni povratak Francuza

'Vanzemaljac' Cristiano utišao Zlatana! Ibrahimović - Ronaldo 2:3!

Nogometaši Portugala igrat će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nakon što su s ukupnih 4-2 u dokvalifikacijama za Mundijal pobijedili Švedsku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Lisabonu je prošlog petka bilo 1-0 za Portugal koji je slavio i u uzvratu 3-2. No, uz dužno poštovanje svim nogometašima jedne i druge momčadi bio je to, zapravo, duel Zlatana Ibrahomovića i Cristiana Ronalda.

Nevjerojatno, ali ta su dva velemajstora nogometnih 180 minuta sveli na vlastiti obračun jer kako drugačije objasniti da je jedan zabio oba švedska pogotka, a drugi sva četiri gola za Portugal. I ne samo to, u obje su utakmice i jedan i drugi bili gotovo jedina opasnost za suparničke vratare.

Svih pet pogodaka u uzvratu je postignuto u nastavku. U prvom dijelu su se još i jedni i drugi držali dogovora, no kada je u 50. minuti Cristiano Ronaldo zabio prvi gol na utakmici, nakon asistencije Joaa Moutinha (dvije asistencije danas) nastala je prava ludnica na travnjaku.

Unatoč ukupnih 0-2 Švedska se nije predavala, odnosno, nije se predavao Ibrahimović koji je u 68. nadskočio kompletnu portugalsku obranu i glavom izjednačio, a samo četiri minute kasnije je topovski pogodio iz slobodnog udarca za 2-1.

No, potom je uslijedio odgovor Cristiana Ronalda koji je unutar tri minute (77. i 79.) zabio nova gola za portugalskih 3-2 i kraj priče.

Treba reći da je Ibrahimović od 21 gola Švedske u kvalifikacijama bio involviran u njih čak četrnaest (osam golova i šest asistencija), ali je to bilo premalo za put prema Brazilu.

Svjetskog prvenstva ipak su se dokopali i Francuzi, koji su napravili pravi pohtvat. Nakon 0:2 poraza u Ukrajini, na domaćem terenu slavili su s 3:0. Već do odmora Francuzi su golovima Sakha i Benzeme anulirali prednost Ukrajinaca, a u 72. minuti pomogao im je Gusev, koji je pogodio vlastitu mrežu.

Tamo će i Grčka koja je poslije domaćeg trijumfa 3:1, u uzvratu u Rumunjskoj odigrala 1:1. Praktički sve je bilo jasno već u 23. minuti kada su Grci poveli golom nevjerojatnog Kostasa Mitrogloua... Do kraja, Rumunji su uspjeli tek izjednačiti, i to zahvaljujući autogolu Torosidisa.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider