Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Motiviraju se Škoti

'Gledao sam malo po internetu, Hrvati će nam ipak dati poštovanje'

Mark McGhee, pomoćnik škotskog nogometnog izbornika Gordona Strachana, vjeruje kako će u petak u kvalifikacijskom ogledu za SP protiv Hrvatske na Maksimiru dobiti potrebnu dozu poštovanja od svojih protivnika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samouvjerene izjave hrvatskog izbornika Igora Štimca o kvaliteti njegove momčadi i uvjerljivoj pobjedi koju očekuje od "vatrenih“ kako bi poboljšao gol-razliku, stvorile su u dijelu škotskih medija dojam kako bi naša reprezentacija mogla podcijeniti svoje protivnike. Ali McGhee smatra da to neće biti slučaj.

>> Hrvatska - Škotska: Najnovije vijesti

>> Škotski novinari 'rešetali' Štimca, a on im poručio: Halilović? Igrat će!

''Gledajući po internetu, sada vidim da kažu da će nam dati poštovanje koje zaslužujemo. Nikada nas nisu pobijedili. U nekoliko navrata smo remizirali s njima i oni znaju kako ćemo biti težak protivnik, znaju kako imamo podršku navijača koji će zahtijevati izvedbu'', rekao je McGhee.

''Stoga mislim da što god je navodno rečeno, da su se stvari svakako smirile i da će nam dati poštovanje koje zaslužujemo.''

O momčadi koju će Škoti suprotstaviti Hrvatskoj uslijed brojnih izostanaka (Brown, Forrest, Fox, Wallace, Bridcutt, Caldwell) McGhee je rekao:

''Izabrat ćemo sastav i sustav za koji smatramo da će Hrvatima stvoriti maksimalne poteškoće. Njega ćemo izabrati od igrača koje imamo na raspolaganju. Izabrat ćemo balansiranu momčad i najjaču momčad koju možemo toga dana da obavi posao.''

Škotski pomoćni trener smatra i da će brojni njihovi neiskusni igrači profitirati od ogleda s iskusnijim hrvatskim sastavom.

''Neki od ovih mladih momaka igrat će protiv igrača koji igraju u Premierligi svakog tjedna. To će, nadam se, imati golemi utjecaj na njih. Vidjeti izbliza kakve igrače Hrvatska ima bit će nešto od čega će imati koristi. To je situacija u kojoj ti igrači ne mogu izgubiti.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider