Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Turisti među zvijezdama

Brazilci zviždali Španjolcima, a ovi pokazali FIFA-i kako sve to nema smisla

Svjetski i europski prvak Španjolska pregazila je na Kupu konfederacija Tahiti s čak 10:0.

Zašto se amaterska reprezentacija natječe na Kupu konfederacija, pitali su se mnogi kad su kao sudionika vidjeli Tahiti na popisu zemalja koje će nastupiti u Brazilu. I imali su pravo. Tahićani su primili čak 16 pogodaka u dvije utakmice, šest od Nigerije i 10 od Furije.

>> VIDEO: Španjolska zabila Tahitiju 10 komada: Torres se iživljavao nad amaterima

Španjolci su upisali rekordnu pobjedu na ovom natjecanju na kojem Haiti igra zahvaljujući kiksu Novog Zelanda na prvenstvu Oceanije gdje su pak finale igrali Tahiti i Nova Kaledonija. Prije sedam godina Australija je prešla u 'nogometnu Aziju' kako bi mogla izbjeći doigravanje za Svjetsko prvenstvo s Južnoamerikancima.

Otvorili su tada put Novom Zelandu da igra ovakve turnire, ali su ovi sad kiksali. Oni sigurno ne bi primili 10 golova u jednog utakmici, štoviše na SP-u u Južnoj Africi ispali su iz skupine (Italija, Paragvaj, Slovačka) bez ijednog poraza.

Međutim, pitanje je treba li Oceanija dobiti mjesto na ovakvom turniru s obzirom da se na tim otocima na Tihom oceanu ne igra nogomet vrijedan velike scene.

Ima li smisla da ovakve reprezentacije igraju na zagrijavanju za Svjetsko prvenstvo? FIFA će reći da ima, ali ovakve su utakmice zanimljive samo zbog srušenih rekorda.

Dok je Španjolska postala reprezentacija koja je upisala najveću pobjedu u povijesti natjecanja, Tahiti je postao prva reprezentacija koja je u jednoj utakmici FIFA-inog natjecanja koristila čak trojicu braće.

Alvin i Jonathan Tehau započeli su utakmicu od prve minute, dok je Lorenzo, Alvinov brat blizanac, ušao u igru u 69. minuti.Zanimljivo, Honduras je za vrijeme Svjetskog prvenstva 2010. godine također imao trojicu braće u reprezentaciji, no u utakmici je koristio maksimalno dvojicu. Riječ je o braći Palacios (Wilson, Johny i Jerry).

Spomenimo i nevjerojatnu podrška brazilskih navijača spram reprezentaciji Tahitija. Od prve do posljednje sekunde navijalo se i urlalo na svaki dobar potez Tahićana, dok se žestoko fućkalo u trenucima kada je loptu u posjedu imala Španjolska.

Trebaju li reprezentacije poput Tahitija igrati na Kupu konfederacija?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider