Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna Furija

Španjolska zabila Tahitiju 10 komada: Torres se iživljavao nad amaterima

U jednoj od najneuzbudljivijih utakmica Kupa konfederacija Španjolska je u Rio de Janeiru očekivano potopila nogometne amatere s Tahitija s visokih 10-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Susret 2. kola skupine B nije se iščekivao zbog eventualne neizvjesnosti, već zbog pitanja s kolikom razlikom može "furija" svladati uvjerljivo najlošiju reprezentaciju Kupa konfederacija. Rezultat je u konačnici bio porazan, no Tahićani su se sjajno držali do 31. minute utakmice kada je Španjolska "B reprezentacija" postigla svoj drugi pogodak.

Nakon toga je vjerojatno ponestalo snage kod nogometaša Tahitija, koji su u narednih 60 minuta primili još osam komada, te ušli u nogometne knjige kao reprezentacija protiv koje je ostvarena najveća pobjeda u povijesti natjecanja. Fernando Torres zabio je četiri komada, te pritom promašio jedanaesterac, David Villa tri, David Silva dva, dok se jednom u strijelce upisao Juan Mata.

Međutim, zanimljivije vjerojatno od same utakmice bila je nevjerojatna podrška brazilskih navijača spram reprezentaciji Tahitija. Od prve do posljednje sekunde navijalo se i urlalo na svaki dobar potez Tahićana, dok se žestoko fućkalo u trenucima kada je loptu u posjedu imala Španjolska.

Uoči početka utakmice kompletna se klupa Haitija uputila prema španolskoj, te je iskoristila jedinstvenu situaciju da se rukuje s igračima poput Andresa Inieste, Xavija, Ikera Casillasa itd...

Bilo je i više nego očito da su Tahićani bili jako impresionirani najboljom reprezentacijom svijeta, no unatoč tome su ostavili sve na travnjaku ne bi li postigli jedan pogodak. Nažalost, "furija", kako se i najavljivalo, nije imala milosti... (TS)

Kup konfederacija, skupina B, 2. kolo:

Španjolska - Tahiti 10-0 (Torres 5, 33, 57, 78, Silva 31, 89, Villa 39, 49, 64, Mata 66)

Urugvaj - Nigerija (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 6 (2 utakmice), 2. Nigerija 3 (-1), 3. Urugvaj 0 (-1), 4. Tahiti 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider