Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuzi najzadovoljniji

BiH se križa sa 'skupinom života', Messi sretniji od Ronalda

Ždrijeb Svjetskog prvenstva ovaj put nije donio 'skupinu smrti'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će netko od tri velike reprezentacije iz skupine D (Urugvaj, Italija, Engleska) oprostiti se od turnira već u grupnoj fazi, to društvo ne može se nazvati 'skupinom smrti' zbog jednostavnog razloga što ga još sačinjava i Kostarika.

GOL.hr predstavlja: O Brazilu sve znate, a o Meksiku i Kamerunu?

Hrvatska izvukla Brazil, Meksiko i Kamerun: Otvaramo Svjetsko prvenstvo! 

Kovač otkrio prvi zadatak: 'Cijeli svijet će gledati malu Hrvatsku protiv velikog Brazila'

Ždrijeb je htio da finalisti prošlog SP-a, Španjolska i Nizozemska, budu u istoj skupini (B), onoj koja će se križati s našom. Ako uzmemo u obzir i iznimno izjednačenu skupinu C (Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti, Japan), onda je jasno kako je gornji dio ždrijeba (skupine A-D) nemjerljivo jači i tu će biti pravog kreševa u osmini finala.

Švicarska je bila nositelj i ,prije nego li je tamo svrstana Francuska, ta skupina (E) s Ekvadorom i Hondurasom, bila je najpoželjnija.

BiH sa Švicarskom ili Francuskom za četvrtfinale?

Francuzi su imali dosta sreće, a nije loše prošla niti Bosna i Hercegovina, koja otvara s Argentinom na legendarnoj Maracani, a zatim ju u borbi za prolaz očekuju Iran i Nigerija te će, navjerojatnije, za četvrtfinale igrati sa Švicarskom ili Francuskom.

Težak put za Portugal: U osmini finala na Belgijance ili Ruse

Cristiano Ronaldo i njegov Portugal dobili zahtjevnu grupu - Njemačka je jedan od glavnih favorita, a iznimno opasni SAD, koje vodi Jurgen Klinsmann, i Gana, koja je na prošlom SP-u umalo dohvatila polufinale.

Puno bolje od naše reprezentacije, što je i logično jer je imala status nositelja, prošla je Belgija. Skupina s Alžirom, Rusijom i Južnom Korejom je takva da momčad Marca Wilmotsa naprosto mora proći dalje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider