Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Protivnici na SP-u

GOL.hr predstavlja: O Brazilu sve znate, a o Meksiku i Kamerunu?

Predstavljamo Brazil, Kamerun i Meksiko - protivnike hrvatske reprezentacije u skupini A Svjetskog prvenstva.

Brazil - reprezentacija o kojoj se romani mogu ispisati. Selecao nije morao igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo jer se automatski plasirao kao domaćin. Peterostruki svjetski prvaci imaju samo jedan cilj na SP-u u svojoj domovini - po šesti put otići do kraja, jer nacija neće priznati ništa manje od toga. Jedini put kad je Brazil bio domaćin (1950. godine) titulu im je uzeo Urugvaj i sada nemaju pravo na kiks.

Hrvatska izvukla Brazil, Meksiko i Kamerun: Otvaramo Svjetsko prvenstvo! 

Niko Kovač otkrio koji je prvi zadatak: 'Naša mala Hrvatska otvara SP'

Izbornik Brazila je Luiz Felipe Scolari, čovjek koji im je donio posljednji naslov svjetskog prvaka, 2002. s onom generacijom Ronalda, Rivalda i Ronaldinha.

Brazil je trenutno 11. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, a glavna zvijezda, uvjetno rečeno, je Neymar, jer Scolari na raspolaganju ima čitav niz spektakularnih imena (Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Oscar...).

Kamerun - Eto'ova družina pod paskom iskusnog Nijemca

Kamerun je protivnik s kojim će Hrvatska odigrati drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Nastup na svjetskoj smotri izborili su nakon što su u skupini I afričkih kvalifikacija završili kao prvoplasirani, ispred Libije, DR Konga i Toga. Slijedilo je razigravanje s Tunisom gdje su u gostima odigrali 0:0, a onda na svom terenu iz uvjerljivo svladali 4:1 i izborili SP.

Izbornik Kameruna je njemački stručnjak Volker Finke, koji ih je preuzeo krajem svibnja 2013. Kamerun je trenutno 59. reprezentacija FIFA-ine ljestvice, glavna zvijezda je Samuel Eto'o, imaju još dosta respektabilnih imena - Song iz Barcelone, Webo iz Fenerbahčea, Schalkeov Matip...

Meksiko - do SP-a prvi put morali obilaznim putem

Meksiko će biti posljednji suparnik Hrvatske u skupini. Svjetsko prvenstvo su izborili u interkontinentalnom doigravanju s Novim Zelandom (5:1 doma pa 4:2 pobjeda u gostima), nakon što su prethodno u završnoj fazi CONCACAF kvalifikacija bili četvrti, iza SAD-a, Kostarike i Hondurasa.

Izbornik Meksika je Miguel Herrera, imenovan prije utakmica s Novim Zelandom. Meksiko je trenutno 20. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, a glavna zvijezda reprezentacije je Javier Hernandez iz Manchester Uniteda. Većina igrača im dolazi iz meksičkih klubova, rijetke su iznimke poput Dos Santosa (Villarreal) ili Guardada (Valencia).

Jeste li zadovoljni skupinom na Svjetskom prvenstvu s Brazilom, Meksikom i Kamerunom?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider