Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U igri i Hrvatska?

Adnan Januzaj: Tko je mlada zvijezda Man UTD-a za koju se bore mnoge zemlje

Nakon što je spasio Man United i Davida Moyesa, svi pričaju o mladom Adnanu.

Adnan Januzaj zabio je dva pogotka u pobjedi Manchester Uniteda kod Sunderlanda. 18-godišnji veznjak rođen u Bruxellesu donio je veliki preokret i spasio Davida Moyesa novih teških kritika.

>> VIDEO: 'Čudo s Kosova' spasio Moyesa i Man United nove blamaže

>> Belgija u problemima uoči Hrvatske: Najbolji igrači - ozlijeđeni

''On je veliki potencijal, ima sjajne sposobnosti. Odlično je da ga je menadžer gurnuo u igru, posebno zbog toga što nam se događalo u posljednjim utakmicama. Veliki je pritisak bio na nama, ali trener je vjerovao Januzaju i to mu se isplatilo. Mladić ima veliko samopouzdanje, to je sjajno za vidjeti'', nahvalio je mladog suigrača Wayne Rooney.

Za ''crvene vragove'' je, međutim, problem što Januzaju ugovor istječe sljedeće ljeto i kao takav je na meti brojnih europskih klubova.

''Neću otkriti koji su klubovi zainteresirani za Januzaja, ali ima ih više. Odlazak Sir Alexa Fergusona s klupe Uniteda je doveo do prekida pregovora o novom ugovoru. Sad smo se vratili pregovorima, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi'', rekao je njegov agent Dirk De Vries.

Navodno je na meti Barcelone, Bayerna, Juventusa i Manchester Cityja.

A tko je uopće Adnan Januzaj?

Po rođenju je Belgijac, no roditelji su mu došli s Kosova. Sa 16 godina ga je od Anderlechta kupio Manchester United koji je dobro prepoznao njegov talent.

Na oproštajnoj utakmici Sir Alexa Ferguosna bio je na klupi, debitirao je u Premierligi 14. rujna protiv Crystal Palaceaa, a onda je eksplodirao u subotu u Sundelandu.

I on je Belgijac. Ili?

Mnogi su odmah počeli tražiti otkud je ovaj 18-godišnjak. Opet Belgija, vjerojatno su pomislili, jer iz te zemlje 'u vagonima' stižu veliki talenti zbog kojih je ta reprezentacija proglašena možda i najperspektivnijom u Europi.

No, nije sigurno da će Januzaj igrati za Belgiju. Dosad je odbijao pozive U-21 reprezentacije zemlju kojoj se rodio. Navodno želi igrati za Albaniju, a onda i za Kosovo kada FIFA i UEFA dopuste ovoj zemlji igranje u kvalifikacijama.

Izbornik Albanije Gianni De Biasi je u kolovozu najavio skorašnji poziv mladom igraču, ali Belgija neće tako lako odustati.

As u rukavu Marca Wilmotsa je odlazak u Brazil, a Januzaj bi odmah dobio kartu za Svjetsko prvenstvo. Engleski mediji pišu kako ga i Roy Hodgson želi vidjeti u dresu 'Tri lava'. No, teško je vjerovati da će Januzaj zaigrati za Englesku.

Glavna će se borba voditi između Albanije i Belgije, a David Moyes je otkrio kako se za Adnana raspituje i – Hrvatska. Da, dobro ste čuli. Oba roditelja su mu navodno s Kosova, pa čudi informacija iz hrvatskih medija po kojoj mu je majka Hrvatica.

Može igrati i za Tursku, po baki i djedu, a ne bi se čudili ni da se javi Srbija...

Za koga će igrati Adnan Januzaj?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider