Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Omela ga korona, ali...

Rebić nahvalio Ibrahimovića i poslao poruku čelnicima Milana: Oni su na potezu

Hrvatski reprezentativac bio je u velikoj formi prije negoli je Serie A prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskom reprezentativcu Anti Rebiću sezona se, ali i cjelokupna situacija u Milanu, okrenula 19. siječnja kada je na utakmici protiv Udinesea postigao dva pogotka.

U narednih mjesec dana nanizao je ukupno sedam golova u 10 službenih utakmica i bio među najzaslužnijima za Milanov skok na ljestvici nakon sumornog početka Serie A i polufinale Kupa.

Zatim je nastupila pandemija koronavirusa, talijanska regija Lombardija bila je najpogođenija u Europi i sve su nogometne aktivnosti obustavljene.

Dok se čeka nastavak natjecanja, Rebić je u razgovoru za Gazzettu dello Sport iznio svoja razmišljanja i očekivanja.

"Ibrahimović nas čini boljima"

"Čekao sam priliku da pokažem ono što znam, a znam koliko mogu. Svakako još imam prostora za rast i to želim iskoristiti. Dva gola koja sam postigao Udineseu bila su prekretnica koja mi je omogućila da demonstriram svoje kvalitete", izjavio je Rebić.

Mnogi tvrde kako se promjena nabolje u njegovoj igri dogodila s dolaskom Zlatana Ibrahimovića u redove Rossonera.

"On je vrlo važan igrač za nas, jedan od najboljih u povijesti nogometa. Njegova osobnost i prisutnost u svlačionici puno nam pomažu, ima puno kvaliteta i čini nas boljima u igri", kaže Rebić.

"Milano je moj omiljeni grad"

Ibrahimović je na sebe privukao veću pažnju suparničkih braniča, čime je hrvatskom reprezentativcu ostalo više prostora, a pored toga najzaslužniji je za Rebićev procvat trener Stefano Pioli, koji je vjerovao u njega.

"Nije na meni da govorim o budućnosti trenera. Iskreno, uvijek sam vjerovao u sebe, a Pioli mi je pružio priliku da igram nekoliko utakmica zaredom. Taj mi je kontinuitet pomogao i iskoristio sam to na najbolji mogući način. Sad jedva čekam povratak u normalu", naglasio je krilni napadač koji se u Milanu nalazi na dvogodišnjoj posudbi iz Eintracht Frankfurta.

Milan ima opciju otkupa njegova ugovora koju može iskoristiti u bilo kojem trenutku, a Rebić ne dvoji gdje bi radije igrao:

"Živio sam već u Firenci i Veroni, ali Milano je moj omiljeni grad. Osjećam se sjajno ovdje jer nudi drugačiji stil života", poručio je za kraj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider