Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte sporni gol

Real slavi Ronaldov 300. pogodak: Službeno je zabio 299 uz 'onaj' nepriznati

Cristiano Ronaldo briljirao je ovog vikenda zabivši prvi put pet pogodaka u jednoj utakmici za Real.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je uvalio devet Granadi, a Ronaldo čak pet. Bio je to jasan odgovor Portugalca kako se ne misli predati u borbi za naslove s Messijem. Ne samo prvaka, već i onaj za najboljeg strijelca. Nakon što ga je Argentinac prestigao, Portugalac je uzvratio petardom i sada vodi za čak četiri pogotka (36-32).

Real ima jasnu računicu za naslov: Hoće li se Barca izvući svaki put?

Real je to proslavio i posebnim člankom na svojoj službenoj stranici u kojem čestita svojoj najvećoj zvijezdi 300. pogodak od dolaska u Madrid 2008. godine. Ne bi to bilo ništa sporno, ali Ronaldo je u dresu Reala službeno zabio 299 golova. U prvenstvu 213, u Ligi prvaka 60, 21 u Kupu kralja, tri u Superkupu i dva u europskom Superkupu.

Je li Real moguće da je Real krivo izračunao? Je i nije, ovisno kako gledate na onaj Ronaldov gol/asistenciju iz 2011. godine. Pucao je snažno u živi zid i pogodio suigrača Pepea koji se sagnuo. Lopta je dobila velik luk i prevarila vratara, a službeno je pogodak upisan Pepeu.

No, Real i madridski sportski list Marca odlučili su na svoju ruku pripisati taj pogodak Cristianu Ronaldu. Uostalom, i sam se Pepe uključio tada u kampanju da se njemu izbriše taj gol iz evidencije, ali službeno se strijelac nije mijenjao.

Real navodi kako je Ronaldo tek treći igrač u povijesti slavnog madridskog kluba koji je zabio 300 i više pogodaka za Los Blancose. Alfredo Di Stefano je zabio 308 u 396 utakmica, Raul 323 u 741 nastupu, a Ronaldo ovih 300 u 287 utakmica.

Iako službeno još nije dao 300. pogodak, vjerujemo kako će se to dogoditi već sljedećeg vikenda. Kako god gledali na ove brojke, nemoguće je ne zamijetiti kako će uskoro Portugalac postati najveći u povijesti Real Madrida. I to je jedino važno…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider