Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako Barca ovo preživi...

Real ima jasnu računicu za naslov: Hoće li se Barca izvući svaki put?

Barcelona je minimalnom pobjedom kod Celte zadržala četiri boda ispred Reala u završnici sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jeremy Mathieu ponovno se pokazao kao jedan od ključnih ljudi Barcelone. Nakon što je zabio Realu, donio je i važnu pobjedu barci kod Celte. Izvukla se Barcelona na neugodnom gostovanju nakon pritiska Reala koji je s nevjerojatnih 9:1 demolirao Granadu. Razlika je ostala četiri boda, a odbrojavanje do kraja prvenstva zaustavilo se na - devet.

VIDEO Junak Mathieu donio Barci važnu pobjedu protiv Celte

VIDEO Neymar pretjerao: Nekulturan potez prema starom neprijatelju

VIDEO Proigravao i asistirao: Ovo su najbolji Modrićevi potezi i sjajni 'bicikl'

Toliko je kola ostalo do kraja, a u Madridu su napravili računicu bez prevelikih kalkulacija. Barem što se tiče s njihove strane. Žele svih 27 bodova u preostalim utakmicama, a ako to i ostvare trebaju im dva remija Katalonaca za naslov prvaka.

Real do kraja travnja niti ne mora iz Madrida, jer će sljedeće kolo gostovati u predgrađu, istina izrazito neprijateljskom prema njima, kod Raya Vallecana. Onda slijede dvije domaće utakmice (Eibar, Malaga), pa gostovanje kod Celte 26. travnja. U istom će periodu odigrati dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica. Bit će to teške bitke, ali svejedno ne moraju iz Madrida.

Ako Barca preživi travanj, tu je Atletico

Barcelona s druge strane putuje za dva kola u Sevillu. To je jedna od postaja za koju se u Madridu nadaju kako će ostaviti rivale bez punog plijena. Nakon toga je derbi utakmica s Valencijom na Camp Nouu što također neće biti laka zadaća za Barcu. Ne zaboravimo kako ih u međuvremenu čekaju teški okršaji s PSG-om u Ligi prvaka.

Bit će tu i gradski derbi kod Espanyola i ako Barcelona preživi ovaj mjesec to bi mogao biti veliki korak prema naslovu. No, to nije sve. Za kraj Barcu čeka vjerojatno 'biti ili ne biti'. Dva kola prije kraja gostuju kod Atletica i ako će im tamo trebati pobjeda, bit će to nevjerojatno teška prepreka.

Dakle, iako Barcelona ima četiri boda prednosti nad Realom, prvenstvo nije niti blizu kraja. Vidjet ćemo kako će se rivali proći neka neugodna gostovanja i hoće li Valencia nekome zagorčati život u gostima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider