Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetski rekorder

Evo po čemu je Dinamo bolji od Reala: Potukli Barcu, ali „modri“ su još daleko

Real lovi zagrebački Dinamo koji je rekorder po broju uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je prestigao Barcelonu po broju uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, ali još se mora dosta potruditi da dostigne svjetskog rekordera, zagrebački Dinamo, jedanaesterostrukog uzastopnog prvaka Hrvatske, piše madridska Marca.

Real je remijem (3:3) u Sevilli u uzvratnoj utakmici osmine finala Kup kralja oborio španjolski rekord koji je držala Barcelona s 39 utakmice bez poraza u svim natjecanjima.

''Izdajnik'' Ramos izgubio živce: ''Rakitića i Alvesa dočekuju kao Bogove, a meni vrijeđaju majku''

Real je sada na brojci 40, čime se, primjerice, izjednačio s engleskim rekorderom Nottingham Forestom, koji je taj niz napravio u svojim najslavnijim danima 1978.

Na europskoj i svjetskoj razini ispred Reala su još egipatski Al Ahly s nizom od 41 utakmice 2004., potom slavni Sacchijev i Capellov Milan s nizom od 42 utakmice koji je ostvaren 1992. i 1993., Juventus sa 43 utakmice 2011., te naposljetku svjetski rekorder, zagrebački Dinamo s nizom od 45 utakmica bez poraza.

„Modri“ su započeli niz 30. studenog 2014. i završila ga 29. rujna 2015. 5:0 porazom od Bayerna na Allianz Areni u Ligi prvaka.

Dinamov niz nemojte pomiješati s onim bukureštanske Steaue, koja je ostvarila najduži niz u Europi bez poraza isključivo u ligaškim utakmicama. Steaua je bila neporažena u rumunjskom prvenstvu 106 utakmica u razdoblju od 1986. do 1989., što je rekord u ligama pod okriljem UEFA-e.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider