Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulet "pet do 12"

Velika drama iza kulisa: Real htio sabotirati Barcu senzacionalnom ponudom

U posljednjim trenucima realizacije Coutinhova transfera u Barcelonu navodno se iza kulisa odvijala prava drama.

Real - Barcelona (GOL.hr)

Iako su ga katalonski mediji najavili, najnovije skupocjeno pojačanje Barcelone ipak se nije pojavilo na Camp Nouu protiv Levantea.
Philippe Coutinho stigao je iz Liverpoola u Barcelonu, ali odlučio je da ne dođe na utakmicu iz respekta prema momčadi koja se pripremala za prvenstvenu utakmicu. Coutinho je navodno zaključio da bi privukao preveliku pažnju i na taj način mogao bi napraviti medvjeđu uslugu kolegama, odnosno dekoncentrirati ih u pripremi za utakmicu. Stoga je utakmicu odgledao u hotelu.

KOMENTAR IVICE MEDE Spava li Rakitić mirno? Evo koga će Coutinho istisnuti i kako će Barca izgledati

Brazilac će sutra ujutro obaviti liječnički pregled i potom će biti službeno predstavljen pred navijačima i medijima na Camp Nouu. Prezentacija je predviđena za oko 13.45, a press-konferencija za 14:30. Barcelonini medijski „bilteni“ pišu kako Coutinho vuče laganu ozljedu butnog mišića te da nije istina da je „isfolirao“ ozljedu kako bi preskočio posljednje utakmice Liverpoola.

Drama iz kulisa velikog transfera

Je li to istina ili nije, teško je reći, jer engleski mediji su spekulirali da je štrajkao kako bi izvršio dodatni pritisak na Redse da ga prodaju Barceloni. Iza kulisa navodno se odvijala prava drama. Katalonski mediji lansirali priču kako je Real Madrid u posljednjih trenutak krenuo u akciju sabotaže Coutinhova transfer u Barcelonu. Naime, Madriđani su navodno kontaktirali Liverpool i na stol bacili čak 200 milijuna eura.

Philippe Coutinho i Jürgen Klopp (Foto: AFP) Philippe Coutinho i Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovo senzacionalnom ponudom Florentino Perez htio je Josepu Mariji Bartomeu napraviti ono što su njemu servirali bivši predsjednik Barce Sandro Rosell i Bartomeu, koji je tada bio prvi pomoćnik Rosellu, kada su mu svojevremeno ispred nosa oteli Neymara.

Katalonski mediji ističu da iznenadna akcija Kraljeva nije uspjela jer je Coutinho odbio bilo kakav razgovor s Madriđanima pa je Liverpool morao prihvatiti ponudu Barce. Brazilca se obasipa hvalospjevima i ističe da je time pokazao koliko je karakteran te da izričito drži do svoje riječi, za razliku od nekih igrača u nedavnoj prošlosti koji su bili blizu Barcelone i onda se iznenada odlučili za Real, koji je uletio s konkretnijom financijskom ponudom.

Coutinho razočarao navijače Liverpoola

Čini se da katalonski mediji kao po narudžbi peglaju Coutinhov imidž koji je u Engleskoj došao pod udar kritike. Nije mali broj onih koji su mu zamjerili da je na neki način izdao Liverpool u kojem se afirmirao u svjetsku zvijezdu i da se posljednjih mjeseci ponašao nekorektno prema klubu i navijačima.

S druge strane, Barcelonine pristalice će reći da je Coutinho samo odlučio prihvatiti ponudu kluba o kojem mašta još od djetinjstva, a da je Liverpoolu donio golemu zaradu i na taj mu se način dostojno zahvalio. Katalonski mediji otkrivaju da je Coutinho povukao ključna potez u završnici pregovara odrekavši se 15 milijuna eura u korist Liverpoola. Činjenica jest da je Barcelona posljednjih desetak i više godina daleko uspješniji klub od Liverpoola i da će Coutinho u njemu lakše doći do glavnih trofeja nego u Liverpoola.

Na kakve je grane Liverpool spao najbolji govori podatak da je Coutninho odlučio prijeći u Barcelonu usred sezone i na taj si način zatvorio vrata igranja u Ligi prvaka. Coutinho je zbog Barcelone hladno rekao zbogom Liverpool i svjesno „žrtvovao“ nastup u završnici Lige prvaka, a to je ono što najviše boli pristalice Redsa. I najbolji dokaz što je danas Barcelona, a što Liverpool.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider