Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješna karijera

Real napustio jedan od junaka slavne pobjede nad Bayernom

Dok se Illarramendi vratio u Real Sociedad potpisavši ugovor na šest godina, Fabio Coentrao poslan je na jednogodišnju posudbu u Monaco.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Asiera Illarramendija, Real Madrid riješio se još jednog igrača. Dok se Illarramendi vratio u Real Sociedad potpisavši ugovor na šest godina, Fabio Coentrao (27) poslan je na jednogodišnju posudbu u Monaco.

Dugo se nagađalo kako će Coentrao napustiti Real ovog ljeta, naposljetku se to i dogodilo. Doduše, otišao je na posudbu, ali teško da će se vratiti na Santiago Bernabeu nakon što odradi sezonu u Monte Carlu.

Rafael Benitez bio je razočaran fizičkim stanjem Coentraa nakon ljetnih praznika. Portugalac je bio ozlijeđen i oporavljao se sporije no što se očekivalo. Benitez stoga nije imao ništa protiv da napusti Bernabeu, iako nije pronašao adekvatnu zamjenu. Na lijevom boku igrat će Marcelo, a alternative će biti Nacho, Arbeloa pa čak i Danilo, koji je prije svega desni bek.

Nagađalo se da će Coentrao put Parka prinčeva, no PSG je na kraju doveo lijevog beka Monaca Layvina Kurzawu, a Portugalac je završio u Monacu.

Coentrao je stigao u Real iz Benfice 2011. ua 30 milijuna eura odštete. U četiri godine u Realu upisao je točno stotinu nastupa za „kraljeva“ u svim natjecanjima. Ni puno, ali ni malo. Imao je nekoliko zapaženih nastupa, primjerice, bio je u udarnom sastavu Reala u čuvenom polufinalnu Lige prvaka s Bayernom pretprošle sezone, kada je Real slavio s ukupnih 5:0 i na kraju je slavio u finalu protiv Atletica, što mu je bio jubilarni deset naslov prvaka Europe, popularna „decima“. Bio je jedan od najboljih igrača Reala u polufinalu s Bayernom.

Coentrao bi možda ostavio i dublji trag da ga nisu pratili pehovi s ozljedama. Kako god, u dresu Reala osvojio jedno prvenstvo Španjolske, Ligu prvaka, Kup kralja i naslov klupskog prvaka svijeta. Kad se podvuče crta, nije tako loše, zar ne?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider